Nieuws

112 nieuws: Politie rolt wietkwekerijen op in Deventer | Postbode raakt gewond bij aanrijding met auto

Inval bij fietsenzaak
Inval bij fietsenzaak © Dennis Bakker
In dit bericht houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16.25 uur | Wietkwekerijen opgerold in Deventer

De politie heeft vandaag drie wietkwekerijen en een wietdrogerij ontdekt in panden aan de Vetkampstraat en Veenweg in Deventer. Bij de invallen is ook een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Twee verdachten zijn aangehouden.
Met de ontmanteling van de kwekerijen is meteen begonnen. Daarvoor zijn vanmiddag drie schoonmaakbedrijven ingeschakeld.
Politie ontdekt hennepkwekerij aan de Vetkampstraat
Politie ontdekt hennepkwekerij aan de Vetkampstraat © News United/ Rens Hulman

16.00 uur | Postbode aangereden in Nijverdal

Op de kruising Rijssensestraat met de Nijkerkendijk in Nijverdal is vanmiddag een postbode aangereden door een auto. De bezorgster die op een fiets reed, raakte gewond. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De autobestuurster bleef ongedeerd.
Postbezorgster raakt gewond bij aanrijding
Postbezorgster raakt gewond bij aanrijding © Jan Willem Klein Horstman

13.10 uur | Inval politie bij fietsenzaak in Enschede

De politie heeft vanmorgen een inval gedaan bij een fietsenzaak aan de Floresstraat in Enschede. Aanleiding voor de politie-actie was de diefstal van grote aantallen elektrische fietsen in de afgelopen weken op verschillende locaties in Enschede. Het onderzoek leidde naar de fietsenzaak, waar meerdere rijwielen werden aangetroffen die inderdaad waren gestolen.
De politie heeft een 44-jarige man aangehouden op verdenking van heling. Tientallen fietsen die in de winkel en werkplaats stonden zijn in beslag genomen. Onderzocht wordt of zij ook van diefstal afkomstig zijn.
Politie doet inval bij fietsenzaak in Enschede
Politie doet inval bij fietsenzaak in Enschede © Dennis Bakker

10.25 uur | Politie-inval in Denekamp

De politie is bezig met een inval in Denekamp als onderdeel van een groot onderzoek naar een criminele organisatie. De politie doet invallen op verschillende plekken in het land en heeft daarbij zeven mensen opgepakt. Bij de actie zijn enkele honderden rechercheurs betrokken, meldt de politie.
Het is niet bekend welk pand in Denekamp de politie binnen is gegaan. De inval is onderdeel van een grote anti-witwasactie tegen drugshandel.
De aanhoudingen zijn gedaan in Rotterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne, Nieuwerkerk aan den IJssel, Uithoorn en Amsterdam. Ook zijn er invallen bezig in Valkenburg, Montfoort en Den Haag. In het buitenland zijn er invallen in Luxemburg en Servië.
De doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden gaan naar verwachting nog de hele dag duren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.