nieuws

Tracé nieuwe N18 definitief, Raad van State veegt laatste bezwaar van tafel

N18 tussen Haaksbergen en Enschede
N18 tussen Haaksbergen en Enschede
Het tracé N18 tussen Varsseveld en Enschede is definitief vastgesteld. De Raad van State veegde woensdag bij de uitspraak ook het laatste bezwaar van een Haaksbergse melkveehouder van tafel, nadat minister Schultz van Haegen het tracébesluit aanpaste.
Veertig bezwaarmakers uit Haaksbergen, Enschede en het Achterhoekse Groenlo, Eibergen, Varsseveld, Neede en Harreveld waren naar de Raad van State gestapt om te protesteren tegen de nieuwe weg.

Laatste bezwaar

In oktober vorig jaar zette de Raad van State al een streep door 39 bezwaren. Alleen een melkveehouder uit Haaksbergen kreeg gelijk. De Raad van State bepaalde toen dat de minister niet genoeg rekening heeft gehouden met zijn belangen omdat hij na de komst van de nieuwe weg niet verder kon boeren op de huidige plek.
De melkveehouder zou door de komst van de nieuwe weg gedwongen worden een aantal bedrijfsgebouwen te slopen. Deskundigen hebben daarnaast geconcludeerd dat er te weinig ruimte is op het erf overblijft om met trekkers en andere landbouwvoertuigen op het erf te rijden en te draaien. Ook zouden enkele bedrijfspanden, niet meer bereikbaar zijn.

Wijziging tracébesluit

Minister Schultz van Haegen veranderde in december vorig jaar het tracébesluit en verplaatste de aansluiting van de melkveehouderij op de weg vijftig meter. Daardoor kunnen de stallen en de woning die gesloopt worden, worden herbouwd. De veehouder wil graag dat zijn bedrijf verplaatst wordt, omdat hij bang is dat de gemeente Haaksbergen niet wil meewerken aan herbouw van de stal.
Rijkswaterstaat begint nu met het aanleggen van kabels en het slopen van gebouwen op het traject. Halverwege 2016 wordt begonnen met het gedeelte tussen Groenlo en Enschede. Als dat af is wordt het stuk tussen Groenlo en Varsseveld aangelegd. De nieuwe weg moet in 2018 klaar zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.