nieuws

Politiek ongerust over situatie rond ziekelijke vrouwenbetaster in Enschede

Politiek bemoeit zich met vrouwenbetaster
Politiek bemoeit zich met vrouwenbetaster
De ziekelijke vrouwenbetaster uit Enschede mag niet op straat komen, nu niemand meer voor hem wil betalen. Dat vindt ook het CDA in die stad. Raadslid Van der Aa wil van het college van burgemeester en wethouders weten wat die eraan gaat doen.
De betaster, ook frotteur genoemd, is de afgelopen jaren herhaaldelijk veroordeeld voor het betasten van tientallen vrouwen. Hij deed dat op straat en in treinen. Volgens deskundigen is het een seksuele afwijking waar de verstandelijk beperkte man niet voor is te behandelen.

Verontrustende ontwikkeling

Hij wordt nu opgevangen door stichting Jolijt, waardoor vrouwen in Enschede onbezorgd over straat kunnen. De stichting draait nu echter al enige tijd zelf op voor de kosten; de familie van de man zou hem opvangen maar die is naar Turkije vertrokken. Jolijt heeft elders geprobeerd een vergoeding te vinden, maar dat is niet gelukt. Daardoor dreigt de man nu op straat te komen.
Volgens de stichting is de recidivekans honderd procent. Dat veroorzaakt maatschappelijke onrust. Voor één van de slachtoffers van de man was dat aanleiding naar buiten te treden en andere slachtoffers op te roepen om samen een vuist te maken, maar ook het CDA vindt de ontwikkeling verontrustend.

Actie ondernemen

Die wil dat burgemeester en wethouders actief de betrokken instellingen benaderen om op korte termijn met een oplossing te komen. Van der Aa van het CDA wil weten welke andere mogelijkheden de gemeente ziet om uit deze impasse te komen. Het college van burgemeester en wethouders van Enschede heeft drie weken de tijd om te reageren.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.