nieuws

Veel aanmeldingen om mee te denken met de Zwolse PeperMunt

Na de officiële oprichting van de Stichting Zwolse PeperMunt dinsdag hebben veel mensen zich bij de organisatie gemeld om mee te denken en te helpen met de ontwikkeling van de nieuwe lokale Pepermunt. De animo onder winkeliers en ondernemers is alleen nog niet zo groot, die zijn nog wat 'voorzichtig'. "Maar daar wordt aan gewerkt", zegt voorzitter Frank Hart.
Volgens Frank Hart willen winkeliers nog even wachten totdat het project PeperMunt verder is uitgerold. Vooral bij grootwinkelbedrijven en grote ketens is het volgens hem lastig om de munt aan de man te brengen. "De Jumbo in Zwolse wijk Stadshagen staat er bijvoorbeeld positief tegenover, maar ze zien het project nog als te onzeker."
Op dit moment doen tien winkeliers mee met het project, waaronder banketbakkerij Lindeboom en Coffee United in Zwolle. "Al die ondernemers komen uit ons eigen netwerk, dus dat zijn er nog niet zoveel. Maar met de nieuwe aanmeldingen van mensen die onze stichting ondersteunen kunnen we ondernemers in de regio Zwolle actief gaan benaderen om de munt te accepteren en te gebruiken," zegt Hart.

Ambities

Daarnaast heeft de stichting meerdere ambities met de lokale munt. Eén daarvan is het ontwikkelen van een app voor de mobiele telefoon. "Eén van onze werkgroepen gaat daarmee aan de slag, zodat straks bij de lokale winkeliers misschien ook digitaal betaald kan worden met de Pepermunt."
Om de munt tot een succes te maken krijgt de stichting naast veel vrijwilligers ook hulp van de gemeente Zwolle.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.