nieuws

Minima in Almelo runnen eigen gaarkeuken

Monique van Baaren uit Almelo weet hoe het is om van weinig rond te komen. Door een schuld aan de belastingdienst raakte het gezin Van Baaren onder het bestaansminimum en werd afhankelijk van de voedselbank. Nu runt ze, met haar zonen Michel en Willy-Jan Finke, een schoondochter en twee vrijwilligers, een eigen gaarkeuken: De Eethoek. De Eethoek draait sinds februari en was gelijk een succes.
Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, kunnen minima terecht bij speeltuin Het Nieuwland voor een gezonde, warme hap. Wie mee wil eten kan via Facebook loten om een plekje aan tafel. Alles gaat met gesloten portemonnee: veel eten wordt ingezameld door te ruilen of komt binnen via de markt of sponsoren. Het liefst zou Monique ook op andere plekken in de stad soortgelijke keukens opzetten.

Aan tafel

Minima kunnen nu de hele week aan tafel voor niets, of een kleine vergoeding. Iedere maandag kan men terecht bij De Wonne aan de Arendsboerweg. Ook bij Pinkstergemeente De Banier kan men regelmatig aanschuiven voor een warme hap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.