Cultuur

Festivals, experimentele dialectmuziek en domino

Nathalie Schaap, Erik Neimeijer, Inga Tjapkes en Tibor Elferink
Nathalie Schaap, Erik Neimeijer, Inga Tjapkes en Tibor Elferink © RTV Oost
The Overkill Festival is een speels festival in Enschede dat gaming, interactieve kunst, fictie en experiment samenbrengt om onze digitale cultuur en de impact ervan op onze samenleving in vraag te stellen en te vieren. Organisator Niels F. Rodenburg komt er over vertellen en één van de optredende bands, Ploog, staat op het SPUNCK Podium met hun experimentele elektronische alternatieve rock, postrock en dialectmuziek.

Zingen in Papiamento

Verder komt singer/songwriter Silke Veld haar nieuwe singel live spelen. Het nummer heet "In De Muziek" en gaat over haar relatie met haar vader.
Silke Veld en Bart Geleijnse
Silke Veld en Bart Geleijnse © RTV Oost
Op diverse locaties in Zwolle wordt in de herfstvakantie het Common Ground Kids Festival gehouden. Onder anderen Dieuwertje Blok doet mee en je kunt er zingen in het Papiamento, de taal van Curaçao. Nathalie Schaap en Tibor Elferink geven tekst en uitleg.
Nathalie Schaap en Tibor Elferink
Nathalie Schaap en Tibor Elferink © RTV Oost

Domino

Erik Neimeijer heeft weer een nieuwe Koffersong geschreven, geïnspireerd door de roman Dubbelspel van Frank Martinus Arion. Daarin staat het dominospel centraal. Tenslotte geven Anniek en Luuk weer leuke tips van en over de Overijsselse poppodia.
Kijk hier de hele uitzending terug:
Spunck Podium met festivals, experimentele dialectmuziek en domino

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.