nieuws

'Vraagtekens bij rechtsgeldigheid contractverlenging trainer Schreuder van FC Twente'

De contractverlenging van Alfred Schreuder bij FC Twente, tot 2019, is een mondelinge afspraak tussen oud-voorzitter Joop Munsterman en de trainer. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.
De Raad van Commissarissen was niet op de hoogte van die afspraak.  "Dat nieuwe contract van Schreuder is niet besproken in de RvC. Het kwam voor mij als een volslagen verrassing", zegt commissaris Hennie ten Hag in de krant.
Het salaris van de beginnende trainer is ongeveer acht ton per seizoen. Commissaris Joop de Winter in de krant: "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde. Voor het maken van die afspraak had Munsterman helemaal geen mandaat! Volgens de statuten van de club is voor zo’n ingrijpend besluit goedkeuring van de RvC nodig. Die goedkeuring is er niet en een getekend contract met Schreuder is er evenmin."

Rechtsgeldigheid

De vraag is nu of de contractverlenging van Schreuder rechtsgeldig is. Een mondelinge afspraak is een akkoord, maar bij de rechtsgeldigheid kunnen nu vraagtekens gezet worden omdat bij zulke belangrijke uitgaven toestemming nodig is van de RvC. De opvolger van Munsterman, Aldo van der Laan, was wel op de hoogte van het akkoord met Schreuder. "Op een gegeven moment heeft Joop mij erover verteld", reageert Van der Laan in de krant.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.