Nieuws

SERIE | 'Barbaros, meer dan alleen voetbal afl. 3': veertien jaar niet kunnen voetballen

Erkan Kandemir, trainer van de Allstars
Erkan Kandemir, trainer van de Allstars © RTV Oost
Vrouwen die achter een bal aanrennen, binnen de Turkse cultuur is dat soms nog een taboe. Toch heeft SC Barbaros in Hengelo een eigen vrouwenteam, en dat is niet het enige team waar eerst wat huiverig naar werd gekeken.
Erkan Kandemir traint de Allstars: "Ik weet nog precies hoe ik hiermee begon. Bij de moskee kwam een jongen naar mij toe die vertelde dat hij door zijn beperkingen veertien jaar niet heeft kunnen voetballen. Toen dacht ik: dat moet anders kunnen."
Kijk hier aflevering 3 van 'Barbaros, meer dan alleen voetbal'.
Mehmet voetbalt bij de Allstars: "Het is heel leuk hier, ik kon ook jaren niet voetballen en hier kan dat wel." Het team is inmiddels bijna te groot volgens Kandemir: "In het begin werd ik gebeld door ouders die zeiden dat hun zoon toch niks had, waarom dan bij de Allstars? Nu is iedereen enthousiast en krijg ik na elke training appjes dat het de beste training ooit was. Geweldig toch?"

Vrouwenteam

Gokhan Kaymakci is trainer van diverse teams, waaronder een vrouwenteam: "Dat is bijzonder in onze cultuur, want er rust een taboe op het rennen achter een bal aan door vrouwen."
Kijk ook de eerdere afleveringen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.