nieuws

Ondernemer Van der Most herkent zich niet in kritiek personeel Koperen Hoogte

Ondernemer Hennie van der Most herkent zich niet in de kritiek dat hij te weinig doet om personeel van hotel-restaurant De Koperen Hoogte in Lichtmis te helpen, nu de horecagelegenheid per 1 juli sluit. Het personeel roept Van der Most in een petitie, die vanochtend is aangeboden, op alsnog zijn verantwoordelijkheid te nemen.
Volgens het personeel heeft Van der Most 'geen vinger uitgestoken' om medewerkers een vergoeding te bieden of ze te helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Dat zou hij wel hebben beloofd. Van der Most herkent zich dus niet in het beeld dat er niets wordt gedaan. Hij zegt er alles aan te hebben gedaan om sluiting te voorkomen. De ondernemer besloot toen nog een half jaar door te gaan, ook om het personeel de tijd te geven een nieuwe baan te vinden. Na jarenlang tevergeefs zelf geld in het bedrijf te hebben gestopt is er geen andere oplossing meer dan de deuren te sluiten, aldus de ondernemer.
Eind vorig jaar werd bekend dat De Koperen Hoogte wordt gesloten vanwege tegenvallende resultaten. De horecagelegenheid naast de A28 opende tien jaar geleden, maar draait volgens Van der Most door de recessie al jaren verlies. Volgens de ondernemer hebben twintig van de ongeveer zestig personeelsleden inmiddels een nieuwe baan. De komende twee maanden zullen zo'n twintig andere personeelsleden ook zicht op een nieuwe baan krijgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.