Basisschool in Enschede wil 'Max Verstappens' kans bieden en begint topsportopleiding

Basisschool La Res in Enschede begint met een eigen topsportopleiding. "We willen de toekomstige Max Verstappens geen strobreed in de weg leggen", aldus een woordvoerder.

De school doet samen met elf andere basisscholen in Nederland mee aan een landelijke proef met flexibele schooltijden. Dat stelt jonge topsporttalenten in staat om in Enschede te trainen onder schooltijd. Daarvoor komt er een topsportklas. La Res is naar eigen zeggen de eerste basisschool in Nederland die zeer jonge leerlingen de kans geeft uit te groeien tot topsporttalenten.

Basisschool La Res stimuleert sporten voor kinderen vanaf vier jaar met een talentenscan waarna ze advies krijgen over welke sport bij ze past. Het gaat om alle sporten, van voetbal, atletiek, turnen tot en met dans. Daarnaast kunnen kinderen extra gymlessen krijgen van vakdocenten. Volgens de school helpt sport bij jonge kinderen de hersenfuncties te verbeteren.

In het voortgezet onderwijs zijn er al wel verschillende scholen die onderwijs bieden aan topsporters en rekening houden met hun trainingsschema.

Meer over dit onderwerp:
Enschede onderwijs Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren