Nieuws

Meelworm op het menu in lespakket honderd basisscholen in Overijssel

Basisschoolleerlingen eten een meelworm als alternatief voor vlees
Basisschoolleerlingen eten een meelworm als alternatief voor vlees © RTV Oost
Na een eerste aarzeling steken de leerlingen van basisschool de Octopus in Zwolle ze dan toch maar voorzichtig in hun mond: meelwormen. En als de smaakpapillen aan de slag gaan met het onbekende voedsel klaren sommige gezichten op: "het smaakt naar noten", zeggen ze. De schoolkinderen zijn vandaag blootgesteld aan een nieuwe eetervaring. Onderdeel van een lespakket over gezonde en duurzame voeding. Het is een beproefd middel: gedragsveranderingen via de (nog) onbevangen kinderen. Want, waarderen die het, dan heeft het toekomst.
Er stonden vandaag niet alleen meelwormen op het menu bij De Octopus. De leerlingen van groep 7 konden ook gerechten proeven die zijn gemaakt met lupinebonen en andere insecten. Het draaide allemaal om de 'Smaakmissie Avontuurlijke Eiwitten', onderdeel van de campagne Dutch Food Week van boeren en tuinders. Met medewerking van de Wageningen University & Research (WUR) is het lespakket ontwikkeld.

Provincie deelt lespakketten uit

De provincie Overijssel heeft honderd van deze lespakketten beschikbaar gesteld aan honderd basisscholen verspreid door de regio. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher zag bij De Octopus kans om even uit het provinciehuis te ontsnappen en zelf te proeven van het nieuwe voedsel:
Leerlingen De Octopus proeven meelwormen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.