nieuws

Sercodak Dalfsen haalt met Astrid Mjøen Holstad eerste buitenlandse speelster

Buitenlandse aanwinst Dalfsen
Buitenlandse aanwinst Dalfsen
Sercodak Dalfsen heeft de Noorse Astrid Mjøen Holstad voor komend seizoen vastgelegd. De linkshandige speelster is de eerste buitenlandse speelster in de geschiedenis van de club.
Mjøen Holstad komt over van de Noorse topclub Byasen, in 2012 nog tegenstander van Dalfsen in de CupWinnersCup. Ze is na Lisa Oosterwijk en Larissa Nusser de derde aanwinst die Dalfsen deze week presenteert.
De Noorse over haar transfer: "Ik ben na mijn jeugdclub Melhus in 2010 naar het talenteam van Byasen in Trondheim gegaan, waarmee we de finales hebben gewonnen om het kampioenschap van Noorwegen. Al vrij snel daarna kreeg ik de kans om aan te sluiten bij het 1e team van Byasen. Dat was een droom die uitkwam. Nu wil ik graag de stap naar het buitenland maken om daar het avontuur aan te gaan. Ik hoop dat het lukt om mijn zus mee te nemen. Zij is schaatsster en in welk land kun je nu een beter schaatsprogramma volgen dan in Nederland? Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan de stage die ik hier heb meegemaakt. Ik heb het ervaren als een zeer inspirerende omgeving en daar wil ik graag deel van uitmaken. Hier kan ik mijzelf weer verbeteren en leren van een zeer ervaren trainer. Het is een jonge groep meiden met talent en ambitie, in dezelfde leeftijdscategorie als ik. En ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk Nederlands te leren zodat ik ook de cultuur kan ervaren."
"Astrid is in januari twee dagen bij ons op bezoek geweest om een aantal trainingen te volgen en kennis te maken met ons programma en de faciliteiten. In die dagen heeft ze een bijzonder goede indruk op ons gemaakt. Zowel sportief als qua persoonlijkheid. Astrid is straks de eerste buitenlandse speelster in onze historie. We hebben daarom goed de tijd met elkaar genomen om ervoor te zorgen dat ze ook naast het handbal een passend programma kan volgen. Ook in dat traject heeft ze indruk gemaakt. Je ziet dan toch dat de Scandinavische cultuur dicht tegen onze cultuur aan ligt. En dat is voor ons wel belangrijk, wij moeten ook een goed gevoel hebben bij het individu", kijkt manager Rene Cloo vol vertrouwen uit.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.