Overige sporten

Jeffrey Hoogland prolongeert met groot vertoon van macht wereldtitel op kilometer tijdrit

Jeffrey Hoogland is voor de derde keer wereldkampioen geworden op de kilometer tijdrit
Jeffrey Hoogland is voor de derde keer wereldkampioen geworden op de kilometer tijdrit © Orange Pictures
Op de WK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines heeft Jeffrey Hoogland na twee zilveren medailles nu ook een gouden medaille in de wacht gesleept. Het sprintkanon uit Nijverdal was veruit de snelste op de kilometer tijdrit en werd daardoor voor de derde keer wereldkampioen op de tijdrit.
Hoogland, eerder al wereldkampioen in 2018 en 2021, was eerder op de dag al ruimschoots sneller dan zijn vierentwintig concurrenten en in de finale moest hij nog met zeven daarvan strijden om de medailles. Fransman Melvin Landerneau had met 59,568 de snelste tijd op de borden staan toen Hoogland als allerlaatste van de acht finalisten de wielerpiste betrad. Er stond geen maat op Hoogland, die met 58,106 veel sneller was. De Spanjaard Alejandro Martinez Chorro werd met een tijd van 59,871 derde.

Sprinttoernooi

Hoogland is nog niet klaar in Saint-Quintin-en-Yvelines. De sprinter komt dit WK op maar liefst vier onderdelen in actie en dit weekend staat voor hem ook nog het mondiale sprinttoernooi op het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.