Overige sporten

Jeffrey Hoogland staakt WK door val en mist individuele sprint

Hoogland kwam ten val na de keirin
Hoogland kwam ten val na de keirin © Orange Pictures
Voor baanwielrenner Jeffrey Hoogland zit het WK erop. De Nijverdaller kwam eerder deze week ten val na de finish van de keirin en ondervindt daar nog steeds last van. Gisteren prolongeerde hij nog wel de wereldtitel op de kilometer tijdrit. Hij start daardoor niet op de individuele sprint.
Dat deed hij met maag- en darmproblemen. "Ik heb vrijdag heel de dag geleefd op vijf witte broodjes", zegt hij tegen De Telegraaf. Hij pakte op wilskracht dus wel het goud. Eerder pakte hij zilver op de teamsprint en de keirin.

Twijfels

"Ik ben er zelfs een beetje emotioneel door. Dit is waar het in onze sport om draait, winnen. Een groot deel van het jaar ben ik veel met de verbouwing van ons nieuwe huis bezig geweest. Het fietsen schoot er een beetje bij in. Als je dan richting dit WK afreist, zijn er toch twijfels of je goed genoeg bent. Of het zilver op de keirin geen bevestiging was? Daar won ik niet, en op de kilometer wel. Dat is dan voor mij de bevestiging dat ik het nog steeds kan."

Is wat het is

"Het is wat het is. Die titel zou ik graag willen hebben, maar dat is hopelijk voor een andere keer. Ik heb het besluit genomen, ook al omdat ik vannacht heel slecht heb kunnen slapen", sluit hij af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.