Overig

RTV Oost talkshow ‘Special TV’ genomineerd voor de Special Media Awards

Special TV-team
Special TV-team © RTV Oost
Feest in de studio’s van RTV Oost! Zojuist is bekend geworden dat het RTV Oost-programma Special TV is genomineerd voor de Special Media Award in de categorie Series. Presentator Michael Keizer en projectleider Sanne Droste zijn supertrots: ‘Dit is echt heel vet!’ De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. De winnaars worden op 10 november bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond bij Beeld & Geluid in Hilversum.

Special TV

Het presentatie-duo Keizer en Van den Brink presenteerde in mei 2022 de talkshow Special TV. Elke week ontvingen ze een bekende sporter met Olympische ervaring en een bekende artiest. Special TV maakte in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen, die in juni in Overijssel plaatvonden, dé meest speciale talkshow van Overijssel en misschien wel van Nederland.
Het Special TV-team bestond uit een crew van 12 mensen met heel veel mogelijkheden, ondanks hun verstandelijke beperking. Onder het motto 'Iedereen kan niet alles' produceerde en presenteerde het team de talkshow met nieuws, entertainment, weer en sport. ‘Special TV is gewoon heel speciaal’, aldus projectleider Sanne. Verslaggevers van Special TV bezochten vele bekende artiesten en sporters en gingen kris kras door Overijssel. De huisband was al even speciaal; The Flying Birds, een band die al 30 jaar bestaat uit muzikanten met een verstandelijke beperking.
De uitreiking van de Special Media Awards is op 10 november te zien via YouTube. De presentatie is in handen van Kevin van den Berg en Irene Moors. De uitzendingen van Special TV en meer informatie over het Special TV-team vind je op www.rtvoost.nl/specialtv.
Special TV is een samenwerking tussen Zorginstelling Aveleijn, Patchanka Producties, de regionale omroep van Overijssel RTV Oost en de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen. Het programma-idee is ontwikkeld door Willie Oosterhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.