Betaald voetbal

GA Eagles zonder problemen langs Helmond Sport op memorabele bekeravond

Go Ahead Eagles heeft zich zonder al te veel te hoeven inspannen geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. In eigen huis was de ploeg van trainer René Hake met 3-1 te sterk voor Keuken Kampioen Divisie-laagvlieger Helmond Sport. Het hoogtepunt van de avond vond echter al voor het eerste fluitsignaal plaats.
Bas Kuipers stond niet op het veld tegen Helmond, maar zat wel op de tribune. De aanvoerder verloor eerder deze week zijn vader en mocht zelf bepalen of hij wilde spelen in de beker. De steunbetuigingen voor hem waren geweldig. Go Ahead had bij De Adelaarhorst een plek ingericht waar men Kuipers een hart onder de riem kon steken middels een persoonlijke boodschap.

Our captain, our family

Daarnaast kwamen zijn ploeggenoten met speciale shirts het veld op, met de tekst 'our captain, our family'. Helmond Sport liet op haar beurt weten een bos bloemen naar de kapitein van Go Ahead te sturen en overhandigde een shirt voor Kuipers.
De spelers van GA Eagles droegen vooraf speciale shirts met een boodschap voor Kuipers
De spelers van GA Eagles droegen vooraf speciale shirts met een boodschap voor Kuipers © Orange Pictures

Goede start

Go Ahead Eagles schoot vervolgens uit de startblokken. De thuisploeg kwam al na zeven minuten op voorsprong toen Idzes vanuit een hoekschop voor de 1-0 tekende. Een veelbelovende en zeer welkome start voor het elftal dat niet eens in de vaste samenstelling speelde.

Veel wijzigingen

Want de beker is voor veel clubs het uitgelezen moment om de spelers die vaker dan hen lief is op de bank zitten - of terugkomen van blessures - speeltijd te gunnen. Zo wijzigde Hake zijn basiselftal op zes plekken. Nauber, Fontan, Tekie, Sow, Fernandes en Stokkers - afgelopen zaterdag nog goed voor de belangrijke 1-1 tegen Heerenveen - mochten het laten zien vanaf het begin.

Doelpuntrijke eerste helft

Het openingsdoelpunt van Idzes bleek de opmaat voor een doelpuntrijke eerste helft. Go Ahead leek het ticket voor de volgende ronde al vroeg veilig te stellen toen Rommens op fraaie wijze voor de 2-0 zorgde.
De aansluitingstreffer liet echter niet lang op zich wachten, want enkele minuten later stond het 2-1 dankzij Lorentzen. Toch kon Go Ahead met een marge van twee aan de thee. Met het nodige geluk zorgde Sow vlak voor de rust voor de 3-1.

Minuut 61

Het bleek tevens de eindstand en het laatste sportieve hoogtepunt. In het tweede bedrijf kregen beide ploegen wat kleine kansen, maar kabbelde het duel naar het einde. Dit was dan ook niet hetgeen wat het meest bij zal blijven. De 61e minuut: een staande ovatie en het You’ll Never Walk Alone voor Kuipers senior.

Nieuw bekersprookje?

Al met al kwam Go Ahead zonder problemen in de koker voor de loting van de volgende ronde en mag iedereen aan de Vetkampstraat nog altijd blijven dromen van een nieuw bekersprookje. Vorig seizoen strandde de Deventer club pas in de halve finale, toen latere winnaar PSV te sterk bleek.

Go Ahead Eagles - Helmond Sport 3-1

1-0 Idzes (6)
2-0 Rommens (34)
2-1 Lorentzen (38)
3-1 Sow (43)
Arbiter: Van den Kerkhof
Geel:
Chacon, Dassy
Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Idzes, Fontán; Willumsson (Edvardsen/67), Tekie, Rommens (Markelo/86), Fernandes (Berden/21); Sow (Llansana/82), Stokkers (Lidberg/67)
Helmond Sport: Havekotte, Van Vlerken, Van den Eynden, Van der Meer, Van Hove (Culhaci/86); Chacon, Lion (Mistrafovic/67), Lieftink (Dassy/62); Kaars, Lorentzen (Essanoussi/76), Bosiers (Scholten/61)
Bekijk hier de uitslagen in de eerste ronde in de KNVB Beker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.