Nieuws

Dromen van een Oscar tijdens filmprojectdag in Twenterand

Acteurs in opperste concentratie voor de opnamen van de film
Acteurs in opperste concentratie voor de opnamen van de film © RTV Oost
Camera? Geluid? ACTIE! Dit zijn bekende kreten vanaf de filmset. Vandaag waren ze te horen in de bibliotheek Twenterand in Vriezenveen. Voor even konden kinderen proeven van de showbizz en hun eigen film maken. In de plaatselijke bibliotheek maakten ze kennis met de geheimen van het witte doek.
Onder begeleiding van professionals van Tetem, een platform voor digitale en creatieve educatieprojecten, kregen de kinderen les in acteren, filmen en regisseren. Aan het einde van de dag hebben ze een korte film gemaakt. Deze korte film maakt kans om op het Pop-up Film Festival Twente in Nijverdal vertoond te worden.
De bibliotheken in alle veertien Twentse gemeenten hebben een filmprojectdag georganiseerd. Het is een van de activiteiten die in de vakanties georganiseerd worden. "De bibliotheek is er ook met name voor de jeugd. Niet alleen de taalontwikkeling, maar ook de creatieve ontwikkeling is belangrijk voor het kind", zegt coördinator jeugd en onderwijs Ria van der Wielen van bibliotheek Twenterand.
Camera? Geluid? ACTIE! kinderen Twenterand leren film maken

Mediawijsheid

Het thema van de film is mediawijsheid. "De kinderen maken een filmpje over de gevaren van het op de computer zitten en sociale media", zegt van der Wielen. De kinderen zelf zijn enthousiast en serieus aan de slag gegaan. Nadat de ochtend voor een uitgebreide instructie gebruikt werd, konden 's middags de opnamen beginnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.