Cultuur

Spiegels van de ziel, creatieve jongeren en Indiepop

Geert Steinmeijer van museum No Hero en Inga Tjapkes
Geert Steinmeijer van museum No Hero en Inga Tjapkes © RTV Oost
Ogen zijn de spiegel van de ziel. In Museum No Hero in Delden is een bijzondere internationale expositie van fotoportretten te zien. Ze vertellen ons iets over zichzelf, onszelf en onze wereld. Soms lief, soms stuitend, soms indringend. Geert Steinmeijer van het museum komt vertellen over de expositie en neemt uiteraard een aantal portretten mee.
Private Prison is een Indieband (Indie staat voor 'independent') die hard aan de weg timmert met invloeden van Britse bands, postpunk van Nick Cave en alternatieve rock van Pearl Jam. Op het SPUNCK Podium spelen ze live hun singel "Pure".
Private Prison
Private Prison © RTV Oost
Community
Kunstbende begon ooit als wedstrijd voor jong talent, maar is steeds meer een 'community' voor creatieve jongeren geworden. Jongeren kunnen zich inschrijven in de categorieën: Content Creator, Dans, Expo, Fashion, Film, Taal, DJ, Muziek of Theater. Nadieh Hoeksma vertelt erover en jonge talenten Matthew Red uit IJsselmuiden en Milou Laroussiyen uit Wierden laten respectievelijk horen en zien waar hun talent precies ligt.
Winnaar Kunstbende muziek: Matthew Red
Winnaar Kunstbende muziek: Matthew Red © RTV Oost
Rick Rubin
Erik Neimeijer heeft een nieuwe Koffersong gemaakt geïnspireerd door de Amerikaanse muziekproducer Rick Rubin, die met alle groten der aarde heeft gewerkt. Erik speelt de song samen met percussioniste en zangeres Charel.
Van talentscouts Eva en Harold krijgen we weer een aantal mooie tips over artiesten en concerten.
De hele uitzending van SPUNCK Podium bekijk je hier:
SPUNCK Podium van woensdag 19 oktober

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.