Mogelijk ontslag voor 55 huishoudelijke hulpen van TDC Hardenberg

De Thuiszorg Dienstencentrale uit Steenwijk, met werkgebieden in Drenthe en Overijssel, heeft 55 vaste medewerkers in Hardenberg die werkzaam zijn als huishoudelijke hulp voorbereid op een mogelijk ontslag.

Het gaat om medewerkers die thuiszorgcliënten uitsluitend helpen met schoonmaakwerkzaamheden en verder geen begeleidende taken uitvoeren. Die werkzaamheden worden vanaf 2016 niet meer door gemeenten vergoed en dat heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de werkgelegenheid bij TDC.

Volgens directeur Okkema wordt er in overleg met de gemeente Hardenberg gezocht naar een constructieve oplossing. Zo is het mogelijk dat er in het takenpakket van de medewerkers meer begeleidende taken bijkomen. Gedacht wordt aan zorgtaken op het gebied van psychische begeleiding of praktische hulp bij de administratie van met name oudere cliënten.

Maar niet alle huidige TDC-medewerkers zijn daarvoor opgeleid en dus lijkt ontslag voor een groot deel van de huidige huishoudelijke hulp medewerkers op termijn onvermijdelijk. De organisatie heeft de medewerkers hierover vorige week uitvoerig geïnformeerd.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren