nieuws

Enschede Marathon live bij RTV Oost

Paul Schabbink en Esther Rikken
Paul Schabbink en Esther Rikken
Zondag 19 april vindt de 47e editie plaats van de Enschede Marathon. TV Oost verzorgt vanaf 09.30 uur een live uitzending vanuit Enschede. De uitzending start met een verslag van de wedstrijdlopers en wordt vervolgd met een uitgebreid verslag van de recreatieve lopers.
RTV Oost werkt deze dag samen met TV Enschede FM die de beelden overneemt. Radio Oost doet vanaf de motor in live flitsen verslag van de Enschede Marathon.
Behalve de wedstrijd staan in de live-uitzending van TV Oost de unieke sfeer bij de Enschede Marathon en de beleving van deelnemers en publiek centraal. Te zien zijn onder meer de binnenkomst van de wedstrijdlopers en recreanten en sfeerimpressies die eerder op de dag langs het parcours zijn gemaakt. Bert van Losser verzorgt de centrale presentatie en gaat in gesprek met diverse gasten. Paul Schabbink levert het commentaar bij de wedstrijdbeelden, in de ochtend geassisteerd door voormalig topatlete Marian Freriks en 's middags door loopexpert Huub van Langen. Bij de recreanten worden zes lopers tijdens hun voorbereidingen gevolgd door verslaggeefster Esther Rikken. Ze loopt tijdens de wedstrijd zelfs een stukje met ze mee om de ultieme sfeer in beeld te krijgen. Tijdens de tv-uitzending kunnen lopers, toeschouwers en tv-kijkers actief meedoen via de sociale media. Onder meer door #tvoost toe te voegen aan hun Twitterbericht. Erik Hogeboom, redacteur nieuwe media, zal in de uitzending op gezette tijden de ontwikkelingen op dat gebied voor de kijker samenvatten.
De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en het grootste eendaagse sportevenement van Overijssel. Afhankelijk van de weersomstandigheden zou het aantal deelnemers dit jaar op kunnen lopen tot ongeveer 10.000. Het parcours voert de lopers door onder meer het stadscentrum, de wijk Roombeek, Lonneker en Glanerbrug.
De Enschede Marathon wordt op zondag 19 april live bij TV Oost uitgezonden tussen 09.30 en 16.00 uur. Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl/enschedemarathon.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.