Nieuws

Rick Brink is kandidaat-lijsttrekker voor het CDA bij Provinciale Statenverkiezingen

Rick Brink is kandidaat-lijsttrekker bij Provinciale Statenverkiezingen
Rick Brink is kandidaat-lijsttrekker bij Provinciale Statenverkiezingen © CDA Overijssel
Rick Brink (36) uit Hardenberg is de kandidaat-lijsttrekker van het CDA bij de Provinciale Statenverkiezingen. Hij was eerder gemeenteraadslid en fractievoorzitter van het CDA in zijn woonplaats, maar werd in 2019 landelijk bekend als officieuze minister van Gehandicaptenzaken.
Brink zet zich al jaren in voor een inclusieve samenleving, waarbij hij aandacht vraagt voor mensen met een beperking. Als minister van Gehandicaptenzaken zat hij maandelijks om tafel met toenmalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Dit leidde er onder meer toe dat de provincie Overijssel een actieplan opstelde om ervoor te zorgen dat belemmeringen voor gehandicapten worden weggenomen.

Inclusiviteit

Als hij daadwerkelijk lijsttrekker wordt van het CDA, wil hij de "provinciale politiek dichter bij de mensen brengen", zegt Brink in een persverklaring. Op 13 december wordt bekend of hij de nieuwe lijsttrekker wordt.
Brink was eerder gemeenteraadslid in Hardenberg, waarbij hij zich inzette voor mensen met een beperking. Hij drong door tot de finale van de verkiezing van Beste Raadslid van Nederland, waarbij hij op de vierde plek eindigde. De laatste jaren gaf hij gemeenten en organisaties advies over inclusievraagstukken.
Voorzitter Marc Dullaert van CDA Overijssel noemt Brink 'een boegbeeld van inclusiviteit'. "Rick heeft zich al bewezen in de lokale politiek en ook als minister van Gehandicaptenzaken heeft hij het nodige bereikt. Hij is een aanwinst voor de provinciale politiek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.