Nieuws

112 nieuws: Ernstig ongeval tussen Wesepe en Raalte: motorblok uit auto geslingerd

Ravage na ongeval tussen Wesepe en Raalte
Ravage na ongeval tussen Wesepe en Raalte © News United / Rens Hulman
In dit bericht houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

15.45 uur | Ernstig ongeval tussen Wesepe en Raalte

Vanwege een ernstig ongeluk tussen drie voertuigen is de N348 tussen Wesepe en Raalte ter hoogte van Heeten afgesloten. Een personenauto en bestelbus botsten er op elkaar, vermoedelijk toen de bestelbus stilstond om af te slaan. Door de harde klap is bestelwagen rondgedraaid en is het motorblok uit de wagen geslingerd. Een derde auto is achterop de bestelwagen gereden en door de klap in de berm beland.
De hulpdiensten zijn aanwezig. Ook de Verkeersongevallenanalyse (VOA) is opgeroepen. Naar verwachting zal de weg nog een tijd dicht blijven. Eén bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee bestuurders lijken met de schrik te zijn vrijgekomen.

13.45 uur | Brand in parkeergarage van MST in Enschede

In de parkeergarage van ziekenhuis MST aan de Haaksbergerstraat in Enschede is vanmiddag brand uitgebroken. Er stond een auto in brand in de garage. Dat leverde flinke rookontwikkeling op die in de richting van de binnenstad van Enschede trok. De garage is naar verwachting nog een tijdje afgesloten vanwege het in kaart brengen van de schade en opruimwerkzaamheden.
De parkeergarage bestaat uit negen split-levelverdiepingen. De brandweer heeft van boven naar beneden onderzocht of er nog mensen aanwezig waren in de garage. De brand woedde op de vierde verdieping.
De brand was al vrij kort na de eerste melding onder controle. Er waren op dat moment ook geen mensen meer in de parkeergarage.
De Haaksbergerstraat was in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
Brand in parkeergarage in Enschede

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.