Nieuws

112 nieuws: Gaslek bij woning in Hengelo | Fietster gewond na aanrijding in Deventer

Betonplaten vallen van gebouw in Deventer op stoep
Betonplaten vallen van gebouw in Deventer op stoep © News United
In dit bericht houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

19.30 | Brandweer te hulp geroepen bij gaslek in Hengelo

De brandweer van Hengelo is te hulp geroepen bij het afdichten van een gaslekkage bij een woning aan de Schouwinksweg in Hengelo. Bewoners raakten bij het graven van een plantgat voor een boom in de voortuin van de woning een gasleiding. Toen er veel gas ontsnapte is om veiligheidsredenen alarm geslagen. De brandweer heeft het gaslek provisorisch afgedicht. Enexis gaat later de gasleiding herstellen.
Brandweer legt noodverband om lekke gasleiding
Brandweer legt noodverband om lekke gasleiding © Rick Olde Nordkamp/News United

13.10 uur | Auto schept fietster in Deventer

Een vrouw op een fiets is aan het eind van de ochtend op de kruising van de Volkerakstraat en de Deltalaan in Deventer geschept door een passerende auto. De fietster raakte bij de aanrijding gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
Politie onderzoekt aanrijding tussen auto en fietster
Politie onderzoekt aanrijding tussen auto en fietster © PNN

10.00 uur | Betonblokken vallen van gebouw in Deventer

Meerdere betonblokken zijn gisteravond in Deventer van een gebouw gevallen. De straat waar het gebeurde - de Noordenbergsingel - is ruim afgezet door handhavers van de gemeente.
Een van betonplaten is op de stoep terecht gekomen. Er liepen op dat moment geen mensen over straat, waardoor er niemand gewond raakte.
Betonblok valt van gebouw op stoep in Deventer
Betonblok valt van gebouw op stoep in Deventer © News United / Rens Hulman
Het gebouw wordt op dit moment gerenoveerd. Hoe het kon gebeuren dat de betonblokken los kwamen, is onduidelijk. Een aannemer is onderweg om de situatie te beoordelen en te verhelpen.

23.00 uur | Autobrand in Steenwijk

De brandweer in Steenwijk is vrijdagavond druk geweest met het blussen van een autobrand. Toen de brandweermannen bij het voertuig aankwamen, sloegen de vlammen al uit het dak.
De auto stond geparkeerd op een oprit van een hoekwoning aan de Aastraat. Door de brand heeft het huis brandschade opgelopen, onder andere aan een kozijn en een raam. De brandweer wist wel te voorkomen dat het vuur oversloeg.
De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek. De auto is verwoest.
Autobrand in Steenwijk
Autobrand in Steenwijk © Compact Media

23.00 uur | Hennepkwekerij in Hengelo

De politie heeft gisteravond een hennepkwekerij in een flat aan het Twekkelerplein in Hengelo ontmanteld. De bewoner van het appartement - een 61-jarige man - is in verband met de vondst aangehouden.
De politie kwam de kwekerij op het spoor door een melding over wateroverlast. Bij een van de buren liep namelijk water langs de bedrading het huis in. Toen de politie een kijkje ging nemen, trof ze de kwekerij aan.
De wateroverlast werd waarschijnlijk veroorzaakt door problemen met een groot watervat in de kwekerij. In totaal werden er 300 planten gevonden.
Hennepkwekerij in flat in Hengelo aangetroffen
Hennepkwekerij in flat in Hengelo aangetroffen © Rick Olde Nordkamp / News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.