Nieuws

112 nieuws: Brand in supermarkt in Enschede | Gewonde bij ernstige aanrijding

Brand in supermarkt in Enschede.
Brand in supermarkt in Enschede. © RTV Oost/Sarah de Geest
In dit bericht houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.45 uur | Brand in supermarkt in Enschede

Brand in supermarkt in Enschede
In een supermarkt in het centrum van Enschede is vanavond brand uitgebroken. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De winkel stond bij aankomst van de hulpdiensten vol rook. Één persoon is opgevangen door ambulancepersoneel.
De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.
Brand in supermarkt in Enschede.
Brand in supermarkt in Enschede. © NewsUnited/Dennis Bakker

20.45 uur | Ernstige aanrijding in Enschede

Een fietser is vanavond aangereden door een auto. De fietser, die op de voorruit van de auto terechtkwam, raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De klap was zo hard dat de voorruit flink beschadigd raakte. Het ongeluk gebeurde op de kruising van De Reuver met Die Kiepe.
Gewonde bij ongeluk in Enschede.
Gewonde bij ongeluk in Enschede. © NewsUnited/Dennis Bakker
De auto schoot na de aanrijding het trottoir op en kwam in het gras tot stilstand. De politie heeft de omgeving voorlopig afgezet voor sporenonderzoek door de Forensische Opsporing Verkeer.
Ernstige aanrijding in Enschede

15.15 uur | Uitslaande brand in flatgebouw in Nijverdal

In Nijverdal is vanmiddag brand uitgebroken in een flat aan de Grotestraat. De brand lijkt te zijn uitgebroken op de eerste verdieping van de flat. Er komt veel rook vrij, meldt de brandweer. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.
Brand uitgebroken in flatgebouw in Nijverdal.
Brand uitgebroken in flatgebouw in Nijverdal. © NewsUnited/Jan Willem Kleinhorstman
Agenten hebben kort na het uitbreken van de brand mensen uit het gebouw gehaald. De brandweer haalde een konijn uit het appartement naast het appartement waar de brand was uitgebroken. De eigenaren van het konijn waren erg blij met de hulp van de brandweer. Konijn Rex lijkt het goed te maken.
Konijn Rex werd door de brandweer gered uit het appartement naast het brandende appartement.
Konijn Rex werd door de brandweer gered uit het appartement naast het brandende appartement. © NewsUnited/ Jan Willem Kleinhorstman
Nadat het sein brand meester werd gegeven, is de brandweer begonnen met het rookvrij maken van het gebouw. Op verschillende verdiepingen van het gebouw vinden nog controles plaats, meldt de brandweer.
De brand trok veel publiek. De politie hield deze mensen op afstand met behulp van gespannen linten.
Brand in Nijverdal waarbij veel rook vrij kwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.