Nieuws

Beatrice von Bormann nieuwe directeur Museum de Fundatie in Zwolle

Beatrice von Bormann
Beatrice von Bormann © Hans van Eijsden
Kunsthistoricus Beatrice von Bormann volgt Ralph Keuning op als directeur bij Museum de Fundatie. Von Bormann wil onder meer dat het museum zich richt op 'het Oosten, met een focus op Centraal- en Oost-Europa'. Daarnaast komt er meer ruimte voor werk van vrouwelijke makers en makers uit ontwikkelingslanden.
Von Bormann noemt het "van belang om nu vooral rust in de organisatie te brengen en veranderingen geleidelijk te introduceren." De Fundatie kwam begin dit jaar in het nieuws nadat de Raad van Toezicht een onafhankelijk onderzoek liet uitvoeren naar toenmalig directeur Ralph Keuning. Hij zou personeel hebben gekleineerd. In juni stapte hij zelf op.

'Nieuw tijdperk'

Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Toezicht, prijst haar kennis van kunst en zegt dat het welzijn van de medewerkers en een goed werkklimaat hoog op de agenda staan bij Von Bormann. " We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat er met de benoeming een nieuw tijdperk aanbreekt."
Beatrice von Bormann is kunsthistoricus en werkt sinds 2017 als conservator moderne kunst bij het Stedelijk Museum Amsterdam, staat in een persbericht van De Fundatie. Daarvoor werkte zij onder meer als Hoofd Collecties en conservator bij het Museum der Moderne Salzburg.
Ze begint per 1 januari 2023 bij het museum in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.