Nieuws

VIDEO: Fluisterende overvaller Kruidvat Almelo vlucht op scooter weg door steegje

Overvaller houdt Nolan integraalhelm op om onherkenbaar te blijven
Overvaller houdt Nolan integraalhelm op om onherkenbaar te blijven © Onder de Loep
Hij heeft een tenger postuur, draagt een Nolan integraalhelm, zwarte schoenen, een zwarte broek en een zwart gewatteerde jas met capuchon. Wie herkent deze overvaller die niet schreeuwt maar fluistert? Hij jaagt een medewerkster van Kruidvat aan het Eskerplein in Almelo de stuipen op het lijf.
Het is een bizar beeld: de man loopt de winkel in en houdt de helm op zijn hoofd. Hij loopt op een rustig tempo naar een medewerkster van de winkel, gaat vlak bij haar staan en loopt heel kalm met haar mee richting de kassa. Reden om alarm te slaan?

Niemand heeft het in de gaten

Een klant die op donderdagavond 13 oktober rond zeven uur bij Kruidvat aan het Eskerplein in Almelo is, worstelt enkele seconden met precies die vraag. Maar omdat er niets bijzonders lijkt te gebeuren en er verder niemand reageert zet de klant die gedachte weer aan de kant. Echter, het voorgevoel blijkt naderhand juist. Terwijl niemand iets in de gaten heeft, maakt de onfortuinlijke medewerkster angstige momenten mee tijdens een overval.
Bekijk hoe ijzig kalm de overvaller te werk gaat bij Kruidvat in Almelo:

Personeel in shock

De overvaller is maar enkele minuten in de winkel. Hij eist dat de twee kassa's worden geopend en hij graait er bankbiljetten uit. De man vraagt nog waar de briefjes van 50 zijn, maar die zitten niet in de kassalade omdat ze meteen worden afgestort in een kluis. Als de man enkele honderden euro's uit de kassa's heeft gehaald vertrekt hij.
Op dat moment hebben enkele klanten en de rest van het personeel door wat er is gebeurd. De politie wordt gewaarschuwd en treft het personeel hevig geëmotioneerd aan. De medewerkster die in alle stilte, in alle eenzaamheid de overval moest ondergaan is in shock. De slachtoffers krijgen slachtofferhulp aangeboden.
Overval op de Kruidvat in Almelo
Overval op de Kruidvat in Almelo © News United / Jan Willem Klein Horstman

Vluchtroute

De overvaller stak na zijn daad het zebrapad van de Ootmarsumsestraat over en stapte vermoedelijk op een donkere scooter op de parkeerplaats achter een appartementencomplex aan de overkant van de weg. Vanaf die parkeerplaats ging hij via een steegje naar de Evertsenstraat waar hij waarschijnlijk rechtsaf sloeg richting de St Josephstraat.
Wie weet meer over de verdere vluchtroute? Wie herkent de overvaller? Heb je beelden van de vluchtende overvaller op donderdag 13 oktober even na 19.00 uur? De politie hoopt op meer informatie.

Tips?

Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
Stuur de politie Almelo een privébericht op Facebook
Gebruik het tipformulier van de politie
Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000
Zaaknummer: 2022474750

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.