Nieuws

VIDEO: Opnieuw brandstichting auto Almelo, exact hetzelfde gebeurde een half jaar geleden

Wie weet meer over deze brandstichter?
Wie weet meer over deze brandstichter? © Onder de Loep
Wie zit er achter de brandstichtingen bij een huis aan Het Hooghuis in de omgeving van het Schelfhorstpark in Almelo? Het is een vraag die niet alleen de bewoners van het huis, maar ook hun buurtgenoten bezighoudt. De politie neemt de zaak hoog op en vraagt hulp om de brandstichter te vinden.
Het gaat om twee brandstichtingen in maart en in juni op de oprit van hetzelfde huis. Beide keren komt een persoon in beeld die de auto's op de twee opritten bij het huis met een vloeistof besprenkelt en het dan in brand steekt.

Steekvlam

Er ontstaat een steekvlam, waardoor mogelijk de gezichtsbeharing of de kleding van de brandstichter is weggeschroeid. Ken je iemand bij wie daar in maart of juni om een onverklaarbare reden sprake van was?
Bekijk hier de beelden van de brandstichtingen:
Beide brandstichtingen waren in het weekend, in de nacht van zaterdag op zondag. De eerste keer was in de nacht van zondag 27 maart rond half een. De tweede keer in de nacht van zondag 12 juni rond dezelfde tijd. In beide gevallen kwam een persoon met een capuchon in beeld. Vermoedelijk, maar niet honderd procent zeker, gaat het om dezelfde persoon.
Wie herkent de brandstichter, bijvoorbeeld aan het postuur, de kleding of de manier van lopen?
In juni ging ook al auto op in vlammen bij woning Het Hooghuis Almelo
In juni ging ook al auto op in vlammen bij woning Het Hooghuis Almelo © News United

Kind ligt te slapen

Een brandstichting bij een woning midden in de nacht is al niet niks, twee brandstichtingen op hetzelfde adres maken het nog bedreigender. Maar de wetenschap dat er een jong kind ligt te slapen pal boven de plek waar de vlammen uit de voertuigen slaan maakt deze zaak ronduit beklemmend. De bewoners hebben geen idee waar de brandstichtingen vandaan komen, zegt de politie.
Zie je iets verdachts, bijvoorbeeld iemand die zich ophoudt in de straat, of bij auto's? Of zie je personen op straat lopen met brandbare stoffen? Aarzel dan niet en bel direct 112. En ja: je mag bij een verdachte situatie altijd 112 bellen.
Politiewoordvoerder Jop Heinen
Weet jij meer over de brandstichtingen of denk je te weten wie de brandstichter is? Geef dan je informatie door! Tip ook als je niet honderd procent zeker bent, want de politie houdt nooit zomaar iemand aan. Wil je niet dat jouw gegevens bekend worden? Tip dan bij Meld Misdaad Anoniem.

Tips?

Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
Stuur de politie Almelo een privébericht op Facebook
Gebruik het tipformulier van de politie
Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000
Zaaknummer: 2022260850

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.