Nieuws

René de Koff volgt wethouder op die na conflict opstapte in Rijssen-Holten

René de Koff
René de Koff © VVD Rijssen-Holten
René de Koff (VVD) volgt Rob de Koe op als wethouder in de gemeente Rijssen-Holten. De Koe stapte op vanwege een conflict met de fractievoorzitter van zijn partij, de VVD. Oorzaak van deze 'vertrouwensbreuk' was een zakelijk geschil.
De Koe was naast wethouder ook eigenaar van Bureau TAX, een bedrijf dat zich bezighoudt met taxaties en economische adviezen. Bart-Jan van den Berg was naast fractievoorzitter van de VVD directeur van Bureau Tax. Wat er precies is voorgevallen tussen de twee, is niet duidelijk. Gevolg is wel dat ze geen zakenpartners meer zijn en De Koe opstapte als wethouder.

Politieagent

René de Koff, nu nog politieagent, begint in november als wethouder in Rijssen-Holten. Hij was eerst als commissielid en later als raadslid betrokken bij de lokale politiek. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 haalde De Koff niet voldoende stemmen voor een raadszetel.
De Koff noemt het “een enorme eer, maar ook een lastige beslissing om de politieorganisatie te verlaten gezien de passie en verbondenheid met het vak en met de collega’s".
Hij wil een wethouder zijn die 'tussen de mensen staan, "oog heeft voor de maatschappij en werkt op basis van wederzijds respect", staat in een persbericht van de VVD.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.