Nieuws

Jongeren zetten boodschappenservice op touw in Nieuwleusen

Boodschappenservice
Boodschappenservice © Maureen Lenters / RTV Oost
Slecht ter been of in tijdnood door kleine kinderen? Voor sommige mensen is het lastig om zelf boodschappen te doen. Leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen besloten een boodschappenservice op te zetten om deze mensen te helpen
Boodschappenservice
De boodschappenservice is een initiatief vanuit het Talenthus van het Agnieten College in Nieuwleusen. Kenmerkend voor dit platform is dat leerlingen eigen ideeën aandragen voor zelfontplooiing en hiermee aan de slag gaan.
De 14-jarige Jelte Stoeten is een van de boodschappenkoeriers. "Het is natuurlijk lastig voor sommige mensen om boodschappen te doen, wij dragen op deze manier een steentje bij." Samen met Max Konterman en Kais van Munster is hij druk in de weer op maandagen en dinsdagen.
De leerlingen zelf houden er zelf ook nog iets aan over, want als ze na schooltijd bezig zijn met de boodschappenservice krijgen ze een kleine vergoeding.

Positieve bijdrage

Coördinator Mink de Vries denkt dat deze bezorging een positieve bijdrage levert aan de plaatselijke gemeenschap. "Veel ouderen hebben tegenwoordig een minder groot sociaal vangnet. Hulp vragen ze niet snel aan vreemden", aldus de Vries.

Ontwikkeling

Als er veel vraag naar de service is in de omgeving, sluiten mogelijk meer scholieren aan. Er zit geen commercieel doel achter de boodschappenservice, de leerlingen gaan dus niet de concurrentie met bezorgers van supermarktketens aan.
Het vrijwilligerswerk van de jongeren is volgens de school nuttig voor hun ontwikkeling, terwijl hulpbehoevenden en mantelzorgers een helpende hand ontvangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.