nieuws

Omwonenden Wijthmenerplas naar rechter vanwege geluid Hardshock Festival

Omwonenden van de Wijthmenerplas stappen vandaag naar de rechter om in een kort geding af te dwingen dat de gemeente Zwolle strengere geluidsnormen gaat toepassen voor het Hardshock Festival op 18 april aan de Wijthmenerplas.
Ze ervaren veel geluidoverlast en hebben zowel bij de rechter als de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de verstrekte vergunning van de gemeente Zwolle voor het muziekevenement.

90 decibel, maximaal of gemiddeld

Ze zijn inmiddels deels in het gelijk gesteld en dus moet de gemeente de maximale geluidsnormen in de vergunning omlaag brengen. De omwonenden houden zich daarbij met name vast aan een tussenvonnis van de Raad van State, waarin gesteld wordt dat de maximale geluidsbelasting niet boven de 90 decibel uit mag komen.
Maar volgens woordvoerder Eko Huisman, die namens de omwonenden het kort geding heeft aangespannen, legt de gemeente Zwolle de uitspraak van de Raad van State op een verkeerde manier uit.

Uitspraak woensdag voor 10.00 uur

De gemeente gaat uit van een gemiddelde geluidsbelasting van 90 decibel, en dat betekent dat de muziekinstallaties op sommige momenten slechts 80 decibel produceren en op andere momenten de 100 decibel overschrijden.
Dat is volgens de omwonenden in strijd met de uitspraak van de Raad van State. Gezien de urgentie van de kwestie doet de rechter donderdag uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.