nieuws

Werkstraffen voor drie mannen na wilde achtervolging en ongeluk in Deventer

Rechtspraak
Rechtspraak
De rechtbank in Zwolle heeft drie mannen uit Deventer veroordeeld tot werkstraffen van 120 uur. De drie achtervolgden in de nacht van 22 december 2013 met hoge snelheden een auto, die uiteindelijk op de Rembrandtkade uit de bocht vloog. Vijf inzittenden raakten gewond.
De drie veroordeelde Deventenaren achtervolgden met hun auto de auto van de slachtoffers, omdat een van hen dacht gezien te hebben dat een van de slachtoffers een middelvinger opstak. De achtervolging begon nadat ze de auto van de vijf dwongen te stoppen. De inzittenden van die auto waren zo bang dat ze er vandoor gingen. Ze belden nog met 112 maar medewerkers van de alarmcentrale leek niet te begrijpen wat er aan de hand was.

Meer misverstanden bij politie

Er waren die nacht meer misverstanden bij de politie, het ongeluk werd geregistreerd als een eenzijdige aanrijding terwijl de slachtoffers meteen tegen agenten vertelden wat er gebeurd was. Pas maanden later werd duidelijk wat de oorzaak was van het ongeluk en werd er naar de daders gezocht.
Dat had voorkomen kunnen worden, de drie veroordeelde mannen uit Deventer waren op het moment dat de politie bij het ongeluk kwam aanwezig op de Rembrandtkade. Tijdens de zitting gaf de officier van justitie aan het optreden van de politie te betreuren, daardoor duurde het lang voordat de zaak uiteindelijk voor de rechter kwam.

Slachtoffers stonden doodsangsten uit

Tijdens de zitting twee weken geleden bleek dat de vijf veelal jonge slachtoffers doodsangsten hadden uitgestaan. Dat begon toen er plots een auto achter hen aan kwam scheuren die hen tot stoppen dwong. Uit die auto stapten drie mannen die erg agressief waren.
Daarna waren de drie mannen achter hen aan blijven rijden, totdat het mis ging. De vijf slachtoffers vertelden eerder dat ze geen idee hadden wat er aan de hand was en zeggen dat geen van hen een middelvinger opstak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.