Nieuws

112 nieuws: Molotovcocktail tegen woning in Hardenberg, wie weet meer?

De politie in Hardenberg zoekt mensen die meer weten over een explosie, zondagavond.
De politie in Hardenberg zoekt mensen die meer weten over een explosie, zondagavond. © RTV Oost
In dit bericht houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

19.30 uur | Politie Hardenberg zoekt getuigen van explosie

Wie is getuige geweest van een explosie, zondagavond bij een woning aan de Klaproos in Hardenberg? Of kan meer vertellen over wat er daar gebeurd is. Dat wil de politie graag weten. Op Facebook staat een getuigenoproep.
Rond tien uur 's avonds, afgelopen zondag, kreeg de politie een melding van een explosie bij een woning aan de Klaproos. Toen agenten arriveerden was duidelijk te zien dat er iets had gebrand. Vermoedelijk is een molotovcocktail tegen de woning gegooid, waardoor de woning beschadigd raakte. Er raakte niemand gewond.
De politie wil in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de woning.

16.45 uur | Asbest gedumpt in speeltuin in Borne?

In een speeltuin aan de Textielstraat in Borne is mogelijk asbest gedumpt. De gemeente Borne meldt dat bij de speeltuin onderzoek wordt gedaan naar asbestverdacht materiaal. Volgens de gemeente is het materiaal waarschijnlijk ergens afgelopen weekend in de speeltuin is gedumpt.
Uit voorzorg is de speeltuin sinds gisteren afgezet met linten. Het afval wordt onderzocht om definitief vast te stellen om welk materiaal het gaat. Daarna zal het worden opgeruimd, aldus de gemeente. Het is niet bekend wie verantwoordelijk is voor de afvaldumping.
Mogelijk asbest gedumpt bij speeltuin aan de Textielstraat in Borne.
Mogelijk asbest gedumpt bij speeltuin aan de Textielstraat in Borne. © NewsUnited/Jan Willem Kleinhorstman

15.45 uur | Drie auto's botsen in Deventer

Bij een ongeluk in Deventer zijn vanmiddag drie auto's op elkaar gebotst. Voor zover bekend hoefden de inzittenden niet naar het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Kazernestraat en den Mr HF de Boerlaan. Twee auto's reden vanuit de Kazernestraat de De Boerlaan op en botsten door nog onbekende oorzaak beiden tegen de derde auto. Bij die auto brak een achterwiel af door de klap.
Ambulancemedewerkers hebben de inzittenden ter plekke gecontroleerd. De auto's zijn door een berger weggehaald.
Ongeluk met drie auto's in Deventer
Ongeluk met drie auto's in Deventer © News United / Rens Hulman

14:30 uur | Politieonderzoek bij café in Hengelo

De politie doet vandaag al enkele uren onderzoek bij een café aan de Industriestraat in Hengelo. De politie bevestigt alleen dat er onderzoek plaatsvindt, maar in verband met dat onderzoek kan een woordvoerder geen verdere details geven.

8:00 uur | Actiegroep laat banden tientallen SUV's leeglopen

De actiegroep Tyre Extinguishers heeft weer toegeslagen in Overijssel. Naar eigen zeggen hebben ze vannacht bij 28 SUV's de banden leeg laten lopen in de wijk Wooldrik in Enschede. Een nacht eerder zouden ze hetzelfde bij dertien auto's hebben gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.