Nieuws

112 nieuws: Dode gevonden bij brand op bungalowpark Rheezerveen | Fietser gewond bij ongeluk Enschede

Overleden persoon aangetroffen in chalet Rheezerveen
Overleden persoon aangetroffen in chalet Rheezerveen © Persbureau Meter
In dit bericht houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16.00 uur | Fietser gewond bij ernstig ongeluk Enschede

Bij een ongeluk in Enschede is een fietser ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer botste op de Oldenzaalsestraat, ter hoogte van de Van Lochemstraat, met een auto. De fietser is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Oldenzaalsestraat is afgesloten geweest voor politieonderzoek. Over de oorzaak van het ongeluk is niets bekend.
Gewonde fietser bij ongeluk in Enschede
Gewonde fietser bij ongeluk in Enschede © News United / Dennis Bakker

14.45 uur | Geen asbest in speeltuin Borne

Het materiaal dat waarschijnlijk afgelopen weekend in een speeltuin aan de Textielstraat in Borne was gedumpt, is geen asbest. Dat heeft de gemeente Borne bevestigd. Maandag werd de speeltuin afgezet, omdat de mogelijkheid bestond dat het afval asbest zou zijn. De omgevingsdienst Twente heeft bevestigd dat dit niet het geval is. Het materiaal wordt vandaag verwijderd, aldus de gemeente Borne.

06.35 uur | Overleden persoon in chalet Rheezerveen

Bij een brand op een bungalowpark in Rheezerveen is vanochtend in alle vroegte een lichaam van een overleden persoon aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer. Het is nog onduidelijk onder welke omstandigheden deze persoon om het leven is gekomen. Lees verder en kijk de video.
Dode gevonden bij brand op bungalowpark Rheezerveen
Dode gevonden bij brand op bungalowpark Rheezerveen © Persbureau Meter

06.06 uur | Zoveelste autobrand in Deventer

In Deventer is vannacht een auto uitgebrand op het Deltaplein in de Rivierenwijk. Een bewoner van een naastgelegen appartement, die wakker werd van knallen, ontdekte de brand rond half vier. De auto brandde aan de achterzijde en door de brand knalden onder meer de autobanden uit elkaar. De brandweer had het vuur snel onder controle. Omdat de auto bijna alleen op de parkeerplaats stond is er geen schade aan omliggende voertuigen.
De oorzaak staat nog niet vast, maar de politie vermoedt brandstichting. Vlak voor de brand is er door omwonenden een verdachte situatie gezien. De politie roept op om camerabeelden uit de Rivierenwijk, waar mogelijk verdachte voertuigen of personen op te zien zijn, te delen met de politie. In de loop van de ochtend zal de Forensische Opsporing verder onderzoek doen naar de auto.
Het is niet de eerste keer dat er in de nachtelijke uren een auto in brand vliegt in Deventer. Afgelopen jaren waren er meerdere golven van branden in verschillende wijken.
Zoveelste autobrand in Deventer
Zoveelste autobrand in Deventer © News United / Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.