Nieuws

Huisvestingsproblemen Poppodium Almelo houden aan: huur huidige locatie opgezegd

Een oudere locatie van Paco Plumtrek
Een oudere locatie van Paco Plumtrek © RTV Oost
Het kleinste poppodium van Almelo blijft de gemoederen bezighouden, want Paco Plumtrek moet alweer verhuizen. Het is alweer de vijfde locatie die achtergelaten wordt en opnieuw is onduidelijk waar het podium naartoe kan.
Armand, André Manuel, Tangarine. Allemaal hebben ze opgetreden bij podium Paco Plumtrek. Tot juni 2021 kon dat in de Kolkschool in Almelo. Maar de gemeente had het gebouw verkocht aan een projectontwikkelaar en alle huurders moesten eruit. Naast Paco Plumtrek was dat ook de Turkse arbeidersvereniging ATIB. Over die verkoop was een hoop te doen binnen de gemeenteraad van Almelo.
ATIB heeft inmiddels een plek gevonden in wijkcentrum Oostermaat, al is het niet meer dan een kamertje en alleen doordeweeks. En dat terwijl eerder vooral de weekenden druk bezocht werden door vooral oudere mensen met een Turkse achtergrond. ATIB helpt vooral de mensen met taalproblemen.
Paco Plumtrek aan de Grotestraat
Paco Plumtrek aan de Grotestraat © Paco Plumtrek/Henk Lammers

Benefietstocht

Paco Plumtrek had een plek in het centrum van Almelo, aan de Grotestraat. Ergens tussen een winkel en poppodium zat het in, maar ook daar is de huur opgezegd. Daarom organiseren kartrekkers Tom Weel en Henk Lammers vrijdag een Benefietstocht, om aandacht te vragen voor hun huisvestingsprobleem. Vanaf 15 uur wordt er verzameld voor vertrek op de Grotestraat 47, Paco's huidige locatie.
De Benefietstocht gaat langs voormalige podiumlocaties op de Hagengracht, Indiëterrein, Achtzaligheden, Kolkschool, en eindigt bij de winkel aan de Grotestraat. Op elke plek langs de route wordt een korte stop gemaakt waar een nummer gespeeld wordt door één van de meefietsende muzikanten.
Optreden Knights augustus 2022
Optreden Knights augustus 2022 © Paco Plumtrek/Henk Lammers
Lammers en Weel organiseren naast optredens ook diverse evenementen in Almelo zoals All Mellow Straatmuziekfestival, het Liedjesmakersfestival, Poëzie onder een Viaduct en De Inspiratiebron.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.