nieuws

Oudere vrouwen in Twente van sieraden beroofd met knuffeltruc

Vrouwen beroofd van sieraden
Vrouwen beroofd van sieraden
Drie oudere vrouwen zijn gisteren in Enschede en Hengelo slachtoffer geworden van straatrovers die ze van hun sieraden hebben beroofd. Eén keer werd geweld gebruikt, twee keer werd gebruik gemaakt van een zogenoemde knuffeltruc.
De eerste beroving was rond 15.00 uur bij zorgcentrum De Posten in Enschede. Daar raakte een 76-jarige vrouw haar gouden sieraden kwijt aan een oudere en een jongere vrouw. Eén van de vrouwen omhelsde het slachtoffer en verwisselde daarbij razendsnel haar echte sieraden voor nepsieraden.

Hengelose bejaarde beroofd voor eigen huis

Ruim een uur later werd een 81-jarige vrouw voor haar huis aan de Leefsmastraat in Hengelo in gebrekkig Engels aangesproken door een onbekende vrouw die wilde weten hoe laat het was. De vrouw deed haar slachtoffer als dank een armband om de pols en wilde ook een ketting om haar nek hangen.
Het slachtoffer vertrouwde het niet en duwde de vrouw weg. De onbekende vrouw stapte in een passerende auto met daarin twee personen. Het slachtoffer merkte pas naderhand dat haar gouden armband was gestolen.

Gewelddadige beroving vrouw in scootmobiel

De derde beroving was rond 17.00 uur aan de Lossersestraat tussen Oldenzaal en Enschede. In tegenstelling tot de vorige twee straatroven werd hier niet geknuffeld, maar ging het er gewelddadig aan toe. Een 64-jarige vrouw in een scootmobiel werd belaagd door twee vrouwen.
Ze vroegen de weg naar het ziekenhuis en plotseling trok één van de vrouwen met kracht een armband af. Er werd ook geprobeerd een ketting van de hals te trekken, maar dat mislukte. Het slachtoffer hield er striemen in haar nek en schaafwonden aan haar arm aan over.

Zwarte Audi met Duits kenteken

Bij de drie straatroven was sprake van een donkere auto met een Duits kenteken. In twee van de gevallen wordt gesproken over een zwarte Audi. Bij de laatste straatroof werd het kenteken DU-HO423 genoteerd. In de auto zaten een man en een kind. De twee vrouwen die geweld gebruikten hebben een getint uiterlijk. Van de vrouw die de knuffeltruc hanteerde om te stelen is een signalement:
  • Getint uiterlijk
  • ongeveer 40-45 jaar
  • zwart lang haar in een strakke knot
  • ongeveer 1.70 meter lang
  • fors postuur
  • lichte broek en licht shirt met strepen over dwars
Geregeld worden straatroven gepleegd, waarbij vaker gebruik wordt gemaakt van een babbel- of knuffeltruc. Het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost besteedde er vorig jaar twee keer aandacht aan:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.