Cultuur

SPUNCK Cultuur: Fairytales, Urban Jungle Muziek en surrealistische kunst

Zangeres Julia Lefers
Zangeres Julia Lefers © RTV Oost
Singer/songwriter Julia Lefers uit Enschede, volgde de Lucia Marthas for performing arts in Amsterdam, danst en geeft dans -en yogales. Vorig jaar schreef ze haar eerste eigen nummer 'Dear You'. Deze week komt haar spiksplinternieuwe nummer 'Fairytales' uit, dat ze schreef voor de bruiloft van haar zus. Vandaag staat ze op het SPUNCK Podium.
De 23-jarige Sofia Nefe is lid van het kunstcollectief Spectrum 88 Rheine. Ze is daar geboren en studeerde aan de kunstacademie in Münster. Sofia is een echte surrealist waarmee ze je de ruimte geeft om dingen even anders te zien, de werkelijkheid los te laten en met haar mee te fantaseren. Gangen, ramen, poorten trekken je mee naar een andere dimensie net als Dali en Frida. Sinds kort is expositie-werkgroep van de Synagoge Borne een samenwerking aangegaan met Spektrum 88 uit Rheine zodat Sofia’s werk binnenkort te zien is in Borne.
In de SPUNCK studio zien we een voorproefje van haar werk. Arjan Reinderink van de Bornse synagoge legt uit hoe de vriendschap met het kunstcollectief is ontstaan.
Sofia Nefe en Nathan Rienderink
Sofia Nefe en Nathan Rienderink © RTV Oost
De 8-koppige band Primaat maakt Urban Jungle muziek. De band ontstond naar aanleiding van jamsessies die door Colored Monkeys in Deventer werden georganiseerd. De bandleden vonden elkaar tijdens die sessies en wilden meer gestructureerd verder. De teksten zijn in het Nederlands om het publiek dichter naar de boodschap te brengen. Frontman Fabian Schrijver uit Deventer is verantwoordelijk voor de teksten. En hoe Urban Jungle klinkt, horen we op het SPUNCK Podium. Riemen vast want het spat van het podium af!
PRIMAAT
PRIMAAT © RTV Oost
Erik Neimeijer komt een nieuwe Koffersong spelen. Dit keer geïnspireerd op een van zijn persoonlijke helden: schrijver, columnist, journalist, publicist en islamexpert Arthur van Amerongen. Talentscouts Bastiaan en Richard hebben weer tips van de Overijsselse poppodia.
De hele uitzending van SPUNCK Podium bekijk je hier:
Spunck Podium met Fairytales, Urban Jungle Muziek en surrealistische kunst

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.