nieuws

"Sintelbaan Universiteit Twente in Enschede op tijd klaar voor finish Batavierenrace"

De sintelbaan van de Universiteit Twente is op tijd klaar voor de Batavierenrace. "Ik heb er alle vertrouwen in", zegt André de Brouwer van de universiteit.
De sintelbaan wordt op dit moment gerenoveerd, maar volgende week zaterdag is er de finish van de Bataverenrace, de estafetteloop voor studenten tussen Nijmegen en Enschede.

Keuring van het puin

Op dit moment lopen er nog mannen met stootijzers, scheppen, rolmaten en prikstokken. De sintelbaan moet een hoogwaardige atletiekbaan worden en daarom is nauwkeurigheid geboden. De puinlaag wordt gecontroleerd op onder meer vlakheid, dichtheid en structuur.
Monsters van het puin worden in een grote plastic zak gedaan om nader onderzocht ter worden.  Als de puinlaag de keuring doorstaat, kan er asfalt op gestort worden. "Ik vertrouw erop dat het asfalt er morgen in ligt en als dat niet lukt, dan doen we het volgende week. Maar linksom of rechtsom, de finish is hier."
Als de Batavierenrace achter de rug is kan de toplaag op de atletiekbaan aangebracht worden. De sintelbaan van weleer zal dan veranderd zijn in een hoogwaardige atletiekbaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.