Cultuur

Ode aan…: culturele helden toegejuicht door regionale cabaretiers en artiesten

Paul van Vliet wordt toegezongen door Wilminks Kweek
Paul van Vliet wordt toegezongen door Wilminks Kweek © Willem Walderveen
Paul van Vliet, Frits Spits en Willem Wilmink. In Theater de Kleine Willem in Enschede staan ze dit keer niet op het podium maar krijgen ze ieder een hommage. In ‘Ode aan…’ worden ze toegezongen door jonge artiesten van Wilminks Kweek, halen bekende vakgenoten herinneringen op en worden ze in het zonnetje gezet door regionale cabaretiers. Je ziet het vanaf woensdag 2 november elke week op TV Oost. De presentatie is in handen van Inga Tjapkes.
In de eerste aflevering van ‘Ode aan…’ krijgt Paul van Vliet een hommage van cabaretiers Nathalie Baartman en Bert Eeftink, jonge musici, kunstenares Sonna Krom, taalanalist Rene Appel én de beroemde Jacques d’Ancona. Paul van Vliet weet zowat zijn leven lang een groot publiek te boeien met zijn liedjes en theaterwerk. Hij is een meester in het taalgebruik. Iemand die rijmend door het leven gaat, ook als het niet hoeft. En behalve cabaretier, liedjesmaker en tv-presentator sinds 1992 ambassadeur voor Unicef Nederland.
In aflevering 2 en 3 worden icoon en radiomaker Frits Spits en schrijver/dichter Willem Wilmink in het zonnetje gezet.
‘Ode aan…’ zie je vanaf 2 november elke woensdag om 17.30 uur op TV Oost. Het programma wordt dezelfde avond elk uur herhaald en is ook op zondag vanaf 11.15 uur nog diverse keren te zien. Kijk voor alle uitzendtijden op www.rtvoost.nl/tv. Uitzendingen terugkijken kan op www.rtvoost.nl/odeaan. ‘Ode aan…’ is een registratie van de theatervoorstelling Broekhuis op Zondag waarin producenten Gerard Cornelisse en Kees Schafrat landelijk iconen voor een hommage naar het oosten halen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.