nieuws

FC Twente staat achter bekritiseerde trainer Alfred Schreuder

Alfred Schreuder (trainer FC Twente)
Alfred Schreuder (trainer FC Twente)
Hoewel een grote groep supporters van FC Twente het vertrouwen heeft opgezegd in Alfred Schreuder, staat iedereen binnen de club vierkant achter de 42-jarige hoofdtrainer. Dat meldt de club woensdag in een verklaring.
"Er is veel te doen rond de club en de teleurstelling van de supporters is te begrijpen, maar we zijn nu vooral gebaat bij rust", zei voorzitter Aldo van der Laan. De spelers hebben via aanvoerder Andreas Bjelland hun steun aan Schreuder uitgesproken. "We voelen ons met z'n allen, spelers en club, verantwoordelijk voor de teleurstelling bij de supporters. Maar we staan achter onze trainers", aldus de Deense verdediger. "We willen het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en hopen daarbij op de steun van iedereen."

'Wij zijn het zat'

Verschillende supportersverenigingen hebben een brief gestuurd naar de directie en raad van commissarissen, waarin ze het vertrek eisen van Schreuder en de rest van de technische staf. "Wij zijn het zat!", schrijven ze. "Doelstellingen zijn niet behaald. Er is geen binding met het publiek. Het ontbreekt aan strijd, passie en discipline bij de spelers. We stellen de club in de gelegenheid om voor de eerstvolgende thuiswedstrijd, Twente - AZ, orde op zaken te stellen. Als er geen gehoor wordt gegeven aan onze eis, zullen er acties volgen."
FC Twente ontvangt AZ op 26 april. De landskampioen van 2010 stelt met een elfde klassering teleur in de eredivisie. FC Twente kreeg al zes punten in mindering vanwege financieel wanbeleid. Onlangs lekte uit dat Schreuder en zijn assistent Boudewijn Pahlplatz door de inmiddels afgetreden voorzitter Joop Munsterman voor veel geld op de loonlijst zijn gezet.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.