nieuws

Jongens uit Haaksbergen en Borculo gered van vlot op zwemplas in Borculo

Een 15-jarige jongen uit Haaksbergen is samen met een 16-jarige jongen uit Borculo gered van een vlot op de Hambroekplas in Borculo. De jongens waren gaan zwemmen en daardoor onderkoeld geraakt, meldt Omroep Gelderland.
De jongens waren gaan zwemmen, maar het water bleek nog erg koud te zijn. Een aantal meisjes alarmeerde de hulpdiensten toen bleek dat de twee in de problemen waren gekomen. Het duo was op een vlot geklommen en was niet in staat om terug te zwemmen.

Ingepakt in aluminiumdekens

De brandweer van Eibergen en Groenlo ging te water; twee brandweerlieden zwommen aangelijnd naar de twee jongens toe. Op het vlot werden de twee jongens gewikkeld in aluminiumdekens om nieuwe onderkoeling tegen te gaan. Toen zij waren ingepakt, werden zij naar de andere kant gebracht en nagekeken door het ambulancepersoneel.
Volgens Officier van Dienst Pieter van Vuuren is een vlot dat midden op het water lag hun redding geweest. Op het vlot konden zij bijkomen van het avontuur en weer herstellen van de onderkoelingsverschijnselen die zij tijdens hun tocht hadden opgelopen.
De hulpdiensten waarschuwen dat ondanks het lekkere weer het water in natuurgebieden of recreatieplassen nog te koud is om in te zwemmen. Volgens de brandweer was het water vandaag 7 graden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.