nieuws

Flinke afname van het aantal ww-uitkeringen in Overijssel

UWV WERKbedrijf
UWV WERKbedrijf
Het aantal Overijsselaars met een ww-uitkering neemt af. Afgelopen maand waren het er 1.200 minder dan de maand ervoor. In de provincie Overijssel hebben nog 33.000 mensen een werkloosheidsuitkering.
De afname van het aantal uitkeringen is in Overijssel in een maand tijd 3,6 procent, dat is hoger dan het landelijk gemiddelde van 2,6 procent.
Minder uitkeringen aan werklozen wil nog niet zeggen dat de werkloosheid ook net zo hard afneemt. Een ww-uitkering stopt ook als er geen nieuwe baan is gevonden, maar wanneer de maximale uitkeringsduur is bereikt. De persoon in kwestie blijft dan werkloos, maar verdwijnt bij het UWV uit beeld en duikt op in de bijstandscijfers van de gemeenten.

Minder werklozen vervallen in de bijstand

Toch komen steeds minder werklozen in de bijstand terecht: 43% van de 'uitstromers' in de provincie kwam in 2015 terecht in de bijstand. Een jaar eerder was dat nog 47%. Meer dan de helft vindt dus een baan voordat de ww-uitkering stopt.

Ook andere seinen staan op groen: in het eerste kwartaal van 2015 werden 166 mensen minder ontslagen dan in diezelfde periode in 2014. De afname van het aantal ontslagen is in Overijssel omgerekend 1,3 procent; dat percentage blijft flink achter bij het landelijk gemiddelde. In heel Nederland daalde het aantal ontslagen met 4,3 procent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.