nieuws

Met de rem erop!

Enschede Marathon vorig jaar
Enschede Marathon vorig jaar
Ik hoor jullie denken: 'Wordt er niet meer gelopen!' Zeker wel, deze week moest de planning iets anders en heb ik drie dagen rust genomen, wat betreft het lopen dan hè.
Vanavond weer een training gehad en wat een heerlijk weertje was het. Maar ben oh zo blij dat dit temperatuurtje op woensdag is en niet op zondag. Het mag best een beetje warm zijn op zondag, want dat is ook iets leuker voor de toeschouwers maar voor de lopers is 13 graden wenselijk. Te weten dat je onder het lopen er zo'n 10 graden bij op moet tellen, dan is dat voor mij nog 23 graden. Maar… donderdag keldert de temperatuur gelukkig weer.

Vanavond heb ik gelopen met 'de rem erop'. Heerlijk rustig ingelopen en de gebruikelijke rek- en strekoefeningen. Klinkt vreemd, maar tijdens het inlopen moesten mijn benen wel weer wennen maar na 1 kilometer liep het alweer lekker. Tijdens de interval kon ik me niet inhouden en heb er toch redelijk aan getrokken. Maar de afstand die we moesten versnellen was te overzien en het herstel duurde redelijk lang dus dat ging prima. Daarna uitgelopen en tot slot genoten van een heerlijk kopje koffie.
Na afloop van de training werd er uitleg gegeven over hoe je moet lopen met een hartslagmeter. Heb een Garmin-horloge met hartslagmeter maar deze gebruik ik eigenlijk nooit. Heb eigenlijk geen idee wat mijn hart doet tijdens het hardlopen. Zaterdag 25 september is er een training waar ik dit uit ga proberen en kan testen wat mijn maximale hartslag is. Nou, daar gaan we ons maar eens even voor opgeven.

Nog drie dagen te gaan voor de Enschede Marathon. Ben er al best wel veel mee bezig, in mijn hoofd maar ook wat betreft voeding. Zorgen dat ik genoeg voedingsstoffen binnen krijg, etc. etc. Donderdagmiddag maar eens een overheerlijke pannenkoek bestellen op mijn werk… ach, het leven van een hardloopster is zo gek nog niet.
Tot morgen! Erna Verhoeven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.