Overig

Klimaatweek: Logisch Leven Quiz bij RTV Oost

RTV Oost sluit de Klimaatweek af met de Logisch Leven Quiz
RTV Oost sluit de Klimaatweek af met de Logisch Leven Quiz © RTV Oost
Tijdens de Nationale Klimaatweek, van 31 oktober t/m 6 november, besteedt RTV Oost uitgebreid aandacht aan duurzaamheid. De week wordt afgesloten met de Logisch Leven Quiz die je op vrijdag 4 november om 18.00 uur kunt zien en spelen bij TV Oost.

Klimaatweek

Nederlanders maken vaker duurzame keuzes dan twee jaar geleden. We hebben vaker zonnepanelen, eten minder vlees, douchen gemiddeld 8 procent korter en rijden en vliegen minder. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research. Vanaf maandag 31 oktober duiken we in verschillende klimaatvraagstukken. Wat is klimaat eigenlijk? Wat doe je met je verpakkingen? Reis je met de auto, het openbaar vervoer of de fiets? Hoe groen is jouw tuin eigenlijk? En hoe verduurzaam je je huis? In de radioprogramma’s KlaarWakker en Afslag Oost en het TV Oost-programma Bij Oost | Vandaag praten we elke dag met deskundigen en krijgen we tips. Op rtvoost.nl lees je inspirerende klimaatverhalen, van voedselbossen tot afbreekbare verpakkingen. In Overijssel zijn er tal van initiatieven.
KlaarWakker hoor je elke werkdag op Radio Oost van 06.00 tot 09.00 uur en Afslag Oost van 17.00 tot 19.00 uur. Bij Oost | Vandaag zie je elke werkdag om 17.00 uur op TV Oost, deze uitzending wordt elk uur herhaald.

Logisch Leven Quiz

Op vrijdag 4 november sluiten we de Klimaatweek af met de De Logisch Leven Quiz. André van der Zee presenteert deze vrolijke spelshow met filmpjes, proefjes en wetenswaardigheden voor jong en oud met een boodschap: duurzaam leven is niet saai of suf, maar juist heel leuk! Vijf teams testen hun kennis over duurzaamheid in de categorieën: circulaire economie, agro & food, mobiliteit, natuur & biodiversiteit en nieuwe energie. Wie weet er het meest over duurzaamheid? Zijn het de studenten, de gamers, het dameskoor, de veteranenvoetballers of de 60-plussers? Ook de kijker thuis kan de hele week nog online meespelen en kans maken op een Stoov warmtekussen.
De Logisch Leven Quiz zie je vrijdag 4 november om 18.00 uur op TV Oost. De quiz wordt dezelfde avond herhaald om 21.00 en 23.00 uur en op zaterdag 5 november om 18.00, 20.00 en 22.00 uur. De Logisch Leven Quiz is een idee van Beleef Media in samenwerking met ROVA.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.