nieuws

Politiefunctionaris vecht schorsing aan na 'valse' aangifte

Een baliemedewerkster van de politie Oost-Nederland vecht haar schorsing aan omdat zij, naar eigen zeggen, ten onrechte wordt beschuldigd van belediging en bedreiging van een medewerkster van Jeugdzorg in Overijssel.
In de aangifte staat dat de politiefunctionaris begin december vorig jaar de medewerkster van Jeugdzorg op kantoor zou hebben uitgescholden en bedreigd. De verdachte zegt te kunnen bewijzen dat zij onschuldig is omdat zij in het bezit is van een geluidsopname.

Geluidsopnames van gesprek met Jeugdzorg

Op die opname is het niet de politiefunctionaris die de Jeugdzorg-medewerkster beledigt, maar haar partner. Die erkent dat ook volmondig. Aanleiding voor het geschil met Jeugdzorg is een discussie tussen de politiemedewerkster en haar ex-man over de schoolkeuze voor hun kind. Volgens de geschorste politiefunctionaris heeft Jeugdzorg de situatie alleen maar verergert. Voor de schooldiscussie gingen de ex-partners, volgens de vrouw, gewoon met elkaar om.

Politiefunctionaris had altijd goede beoordelingen

De vrouw was 16 jaar lang als baliemedewerkster van de politie Oost-Nederland werkzaam op het bureau in Almelo. Volgens haar waren de beoordelingen altijd goed. Nu er een aangifte ligt, hoort de vrouw niets meer van haar collega's. Zij denkt dat de politieleiding deze zaak aangrijpt om haar te kunnen ontslaan omdat er in de nieuwe politieorganisatie straks geen werk meer voor haar is.

Justitie wil zaak met geschorste politie-medewerkster schikken

Bureau Jeugdzorg wil alleen kwijt dat er niet inhoudelijk wordt gereageerd omdat de zaak bij Justitie ligt. Volgens de geschorste politiefunctionaris heeft Justitie haar een schikking aangeboden van 1100 euro. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan dat niet bevestigen. Bij de politie Oost-Nederland was niemand beschikbaar voor commentaar.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.