Betaald voetbal

Goudhaantje Sem Steijn bezorgt FC Twente een makkelijke middag tegen RKC Waalwijk

FC Twente heeft weer drie punten toegevoegd aan het totaal. RKC Waalwijk werd in De Grolsch Veste met 3-0 verslagen. Sem Steijn werd de grote man in Enschede.
Trainer Ron Jans liet Vaclav Cerny direct na zijn schorsing terugkeren in de basiself en ook Steijn stond aan de aftrap. In de eerste twintig minuten waren er geen echte kansen te noteren voor beide ploegen. Bij de eerste de beste was het wel raak voor Ricky van Wolfswinkel, maar scheidsrechter Rob Dieperink werd door de VAR naar de kant geroepen. Hij zag dat Steijn hands maakte in die aanval en keurde de 1-0 daardoor af.

Steijn opent score

Een kwartiertje later was het opnieuw raak en dit keer telde hij wel. Cerny zette laag voor na een mooie actie aan de rechterkant en Steijn schoot van dichtbij zijn tweede van het seizoen binnen. Kort voor rust had hij ook zijn tweede van de middag kunnen maken, maar zijn schot werd geblokt. In de rebound gebeurde dat ook bij een inzet van Joshua Brenet en daarna schoot Michel Vlap hard over.

Bijna identieke treffer

Toch kwam de tweede van Steijn er nog wel voor rust. Het doelpunt was bijna identiek als de eerste, maar dan vanaf de andere kant. Dit keer was de actie van Gijs Smal, hij vond de kleine middenvelder en die schoot overtuigend binnen: 2-0.

Kansen Bakkali

Steijn ging na rust voor een hattrick, maar zijn schot verdween naast het doel van RKC. De Brabanders kwamen beter in de wedstrijd en gingen op zoek naar de aansluiting. Die was er bijna, maar invaller Zakaria Bakkali miste een kopbal. Julen Lobetre schoot daarna over het doel van doelman Lars Unnerstall van Twente. Bakkali bleef dreigend en zag nu een schot net naast gaan.

Van Wolfswinkel met kers op de taart

Aan de andere kant ging een vrije trap van Smal over. Invaller Mathias Kjølø schoot tien minuten voor het einde naast. Het leek bij 2-0 te blijven, maar Van Wolfswinkel scoorde kort voor het einde in zijn derde duel op rij en zorgde daarmee voor een feestelijk eind voor FC Twente, dat nu 25 punten uit 12 duels heeft in de Eredivisie.

FC Twente - RKC Waalwijk 3-0

1-0 Steijn (34)
2-0 Steijn (45)
3-0 Van Wolfswinkel (89)
Arbiter: Dieperink
Geel: Lelieveld, Pröpper, Augustijns
FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Steijn (Kjølø/66), Vlap (Staring/90+1); Cerny (Rots/76), Van Wolfswinkel (Ugalde/90), Misidjan (Cleonise/76).
RKC Waalwijk: Vaessen; Lelieveld (Bakari/46), Gaari, Adewoye, Van den Buijs (Kuijpers/76), Lutonda; Vroegh (Bakkali/46), Anita, Clement (Augustijns/82); Bel Hassani, Lobete (Jozefzoon/82).