Overige sporten

Landstede laat het spannend worden, maar wint wel van Leiden, eerste zege Eurosped

Landstede thuis nipt langs Leiden
Landstede thuis nipt langs Leiden © Orange Pictures
De basketballers van Landstede Hammers hebben de derde overwinning op rij geboekt in de BNXT League. In eigen huis wonnen de Zwollenaren, na een spannend slot, van ZZ Leiden.
In het begin ging het nog gelijk op en dat leverde een verschil van punt op na het eerste kwart: 24-25. Daarna sloeg Landstede een gaatje en kwam het bij rust op een voorsprong van zeven punten: 46-39. Na het derde kwart leek het duidelijk dat de zege naar de thuisploeg zou gaan want toen was het 72-50.
Niets was echter minder waar, want Leiden knokte zich terug in de wedstrijd en kwam kort voor het einde met 83-82 voor. Door een score van Coen Stolk pakte de thuisploeg alsnog nipt de winst: 84-83. Door de zege heeft de ploeg nu acht punten uit zes duels in de stand.

Eerste zege Eurosped

De volleybalsters van Eurosped boekten vanmiddag de eerste zege van het seizoen. Bij FAST, dat eveneens nog op nul punten stond, werd het 0-3. De setstanden waren 21-25, 17-25 en 19-25. In de stand heeft Eurosped nu 3 punten uit 3 duels.