nieuws

Rectoren van vijf universiteiten lopen mee in VIP-programma van Batavierenrace

De Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede
De Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede
Ook dit jaar zal er rondom de Batavierenrace een VIP-programma plaatsvinden. Een onderdeel hiervan is de VIP-loop, waarbij ook rectoren van vijf deelnemende universiteiten mee zullen lopen in de laatste etappe van de Oude Markt in Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.
VIP’s wordt de mogelijkheid geboden om de laatste etappe van ’s werelds grootste estafetteloop te lopen. Deze etappe begint als herstart op de Oude Markt in Enschede en eindigt op de campus van de Universiteit Twente. Lopers van de VIP-loop zullen samen met de studenten de 7,7 kilometer uitlopen.
Op 25 april 2015 zal voor de 43e keer het startschot klinken van ’s werelds grootste estafetteloop, de Batavierenrace, die al bestaat sinds 1973. Ieder jaar rennen meer dan 8.500 sportieve studenten vanaf het Radboud Sportcentrum in Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente te Enschede.
De totale lengte van het parcours bedraagt 175 kilometer, een afstand die de snelste ploegen in minder dan elf uur afleggen. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten worden gelopen. Het unieke aan de race is dat deze wordt georganiseerd voor en door studenten. Na afloop van de race vindt op de campus van de Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats, waar ruim 14.000 bezoekers op af komen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.