nieuws

Fruitmix van blauwe bessen, frambozen, aardbei en druiven

Erna's avondmaaltijd
Erna's avondmaaltijd
Het is 17.00 uur en het werk zit erop. Lekker naar huis en voor mij het begin van het weekend. Vrijdag is altijd mijn vrije dag dus dat komt nu perfect uit. Ik heb de mazzel dat Mattie in ploegendienst werkt en wanneer ik thuis kom, is hij vaak al aan het koken en kan ik zo aanschuiven. Wat een luxe hè?
Vandaag eten we een mager filetlapje met aardappels en spinazie à la blup en als toetje een bakje yoghurt. Voeding is de dagen voor de marathon best belangrijk. Heb vandaag als tussendoortje fruitmix van blauwe bessen, frambozen, aardbei en druiven gehad. Morgen wordt het een pasta als warme maaltijd en zaterdag natuurlijk de overheerlijke pannenkoeken. Dit op advies van topatlete Ingrid Prigge. Volgens mij gaat de hele groep die de clinic van de Enschede Marathon, o.l.v. Ingrid heeft gevolgd, zaterdag massaal aan de pannenkoek.
Het ontbijt en de lunch zal bestaan uit brinta, kwark of wit brood met waarschijnlijk ook nog ergens een gekookt of een gebakken eitje. En natuurlijk proberen om 2 liter water op een dag te drinken. Alleen 's morgens bij het krantje nog een kopje koffie en dan over op de thee.

Dan toch geleidelijk al met de voorbereiding bezig. Welke kleding doe ik aan? Wat neem ik zoal mee? Vrijdagavond maar eens een lijstje maken van wat ik zaterdagavond allemaal klaar moet leggen en zondag mee moet nemen. Dit uit voorzorg zodat ik niets vergeet door de spanning. Wat betreft kleding ben ik er nog niet helemaal uit, sowieso mijn clubshirt maar weet nog niet of ik voor de driekwart of de korte broek ga. Dat ga ik zondagmorgen bepalen, dan ga ik kijken wat de weersverwachtingen zijn en aan de hand daarvan neem ik een beslissing. Wetende dat ik 10 graden boven op de werkelijke temperatuur kan gaan tellen want dat zal mijn lichaamstemperatuur gaan worden.

Heb ook het parcours inmiddels uitgeprint en op de kilometerpunten de verwachte doorkomsttijden neergezet. Hier maak ik een foto van en stuur dit naar de mensen die mij komen aanmoedigen zodat ze weten waar ik wanneer loop. Ik ga mee in de pacergroep van 4 uur en 15 minuten. En wat ik morgen ga doen? Vrijdag is poetsdag, marathon of niet. Ook dat moet gewoon gebeuren!
Groetjes, Erna.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.