nieuws

Zwolle speelt hoofdrol in 'nieuwe' intro Amerikaanse hitserie House of Cards

De Zwolse variant van House of Cards
De Zwolse variant van House of Cards
"Zwolle, het Washington van Overijssel." Onder die noemer heeft Zwollenaar Ben Vulkers de intro van hitserie House of Cards nagemaakt met beelden uit Zwolle.
Vulkers is fotograaf in Zwolle en gek op de stad. "Ik fotografeer hier elke dag, ik ben hier elke dag. Ik hou van deze stad." Onlangs kocht hij een nieuwe camera waarmee hij ook timelapse filmpjes kan maken. Dat is een filmtechniek waarmee je het effect krijgt dat beelden versneld worden. Zo kun je in een paar seconden bijvoorbeeld een zonsopkomst laten zien.
Diezelfde techniek wordt ook gebruik in de intro van de Amerikaanse hitserie House of Cards, een politieke serie die zich afspeelt in Washington. In de intro van deze serie zie je timelapsebeelden van de stad Washington. Vulkers is fan van de serie en raakte geïnspireerd om eenzelfde filmpje van Zwolle te maken.

De mooiste plekjes van Zwolle

Begin maart begon hij met draaien. In vrije uurtjes, overdag én 's avonds, ging de fotograaf dwars door Zwolle om beelden te schieten. Hij zocht de mooiste plekjes van de stad, die ook nog eens een beetje moesten lijken op de beelden uit Amerika. Met zorg koos Vulkers zijn plekjes uit: de Sassenpoort, Museum de Fundatie. En het provinciehuis als Zwols alternatief van het Capitool in Washington.
Weken was hij bezig, samen met stagiaire Mark Douma die de montage deed. Het is een tijdrovende klus, want alleen voor het filmen van een shot van slechts een paar seconden was er zo'n anderhalf à twee uur nodig. Maar Vulkers is tevreden. "Het was heel leuk om te doen. Ik heb het gedaan omdat ik me als fotograaf moet ontwikkelen. Ik hoop natuurlijk ook dat er werk uit voorkomt. Maar het was vooral leuk. Het liefst zou ik dit de hele dag doen."
House of Cards Zwolle:
De originele intro van House of Cards.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.