Groen Overijssel

RTV Oost-serie ‘Met noabers de boer op’: in gesprek met boeren op hun bedrijf

Annemarie Noordman tussen haar varkens
Annemarie Noordman tussen haar varkens © RTV Oost
Een bus vol met burgers en gastvrije boeren… dat zijn de ingrediënten van ‘Met noabers de boer op’, dat vanaf 8 november te zien is op rtvoost.nl en TV Oost. De boeren gaan in gesprek met presentator Chantal Everaardt over hun bedrijf en vertellen met welke vraagstukken zij te maken hebben. Ze beantwoorden vragen van het meegereisde panel én burgers. ‘Met noabers de boer op’ is een uniek en openhartig kijkje achter de schermen bij drie verschillende boerenbedrijven in Overijssel.

De boerenbedrijven

In de eerste aflevering zijn we te gast bij Annemarie Noordman van de Varkenshoff in Lemelerveld. De Varkenshoff is een mooie lichte zichtstal waar de boerin graag mensen ontvangt die willen weten hoe het er in een varkensstal aan toe gaat. In de stal gaat Annemarie in gesprek met Chantal Everaardt en geeft ze antwoord op vragen van het panel en het publiek. Wat wordt er allemaal van een varken gemaakt? Hoe komt dat stukje vlees in de supermarkt? En wat is het imago van vlees én de boer? In aflevering 2 wordt Pieter Koonstra bezocht. Hij runt in Vinkenbuurt Melkveebedrijf Koonstra, waar koeien op een hele duurzame manier worden gehouden. In de derde en laatste aflevering zijn we te gast bij Bert de Wilde op boerderij De Paswever in Enter. Hij richt zich op het houden van melkkoeien en het beheer van het Enters Reggedal.
Het meegereisde panel waarmee de boeren in gesprek gaan bestaat uit:
  • Moniek Kleinsman, zij is oud-schaatser, voormalig statenlid en is opgegroeid op een boerderij.
  • Maarten van Dongen, hij woont in een duurzaam strohuis.
  • Erik Back, melkveehouder op de Future Farm, een Kennis- en Innovatie HUB voor circulaire rundveehouderij in Lutten.
  • Nicolette Ontsenk, een geïnteresseerde en betrokken burger.
‘Met noabers de boer op’ zie je vanaf dinsdag 8 november elke week op www.rtvoost.nl/deboerop en om 17.30 uur op TV Oost. De aflevering wordt dezelfde dag en op zaterdag herhaald. ‘Met noabers de boer op’ komt voort uit een samenwerking met plattelandsmagazine Naober naar een idee van Jaap Geurtsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.